(4 personen)
Bereiden: 10 minuten
Een voorgerecht dat je helemaal van tevoren kunt maken en dat er heel professioneel uitziet. Simpel maar chique door de presentatie. Een subtiele smaakcombinatie van rauwe en verse zalm. Een slimme keus als je eters krijgt, want bijna iedereen houdt wel van zalm, toch?
Nodig:
200 g verse zalmfilet
100 g gerookte zalm
3 el crème fraîche
1 el kappertjes
2 limoenen
paar takjes verse dille
zout&peper
- Snij de verse en de gerookte zalm in kleine blokjes.
- Meng de crème fraîche, de fijngesneden dille, de afgespoelde en uitgelekte kappertjes plus zout en peper erdoor.
- Snij met een scherp kartelmesje de schil van de limoen en snijd de partjes eruit.
- Snij elk partje doormidden.
- Schep deze voorzichtig door de zalm.
- Gebruik ringen (Ø 6 cm) om de tartaartjes mooi op te maken.
- Leg de ringen midden op borden, schep de zalm erin en duw goed aan.
- Zet tot gebruik in de koelkast (liefst in de ringen, dan blijven ze mooi in vorm).
Serveren:
- Ringen verwijderen.
- Garneren met een schijfje limoen en takje dille.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!