• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

1 maart 2015

Pizza met gestoofde rode ui en rucola

(4 personen) / Vegetarisch

Bereiden: 30 minuten
Wachten: 1 uur
In de oven: 15 minuten

Kant-en-klare pizza uit de supermarkt? Mwah. Zelf maken is zo gepiept en is veel en veel lekkerder. Met zelfgemaakte tomatensaus, ook al zo makkelijk. Bovendien, altijd handig, kinderen zijn er dol op, zeker als je ze zelf laat bepalen wat erop gaat.

Nodig:

Basisdeeg voor 2 pizza’s:
250 g bloem (liefst van de molen)
1 zakje droge gist (à 7 g)
2 eetl olijfolie
1 theel zout
± 150 ml lauwwarm water

Tomatensaus:
1 blik gepelde tomaten (à 400 g)
1 kleine ui
1 theel suiker
handje verse basilicum
klontje boter
zout & peper uit de molen

Beleg:
2 bollen mozzarella
2 grote rode uien
2 handen rucola
wat boter of olijfolie

Deeg:

  1. Kneed alles hoppekee in de keukenmachine.
  2. Of: zeef bloem boven een grote kom. Strooi zout aan de ene kant, gist aan de andere kant. Giet er water en olijfolie bij. Meng met een vork even door elkaar en kneed dan met de hand tot een samenhangend deeg. Haal uit de kom en kneed op het aanrecht zeker 5 minuten stevig door, lekker duwen, slaan en trekken.
  3. Doe terug in de kom en laat met een vochtige theedoek erover minstens 1 uur rijzen op een warme plek tot het volume verdubbeld is.

Tomatensaus:

  1. Snipper de ui en fruit even in wat boter.
  2. Voeg de tomaten toe, gehakte basilicum, suiker, zout en peper en laat een half uurtje sudderen.
  3. Pureer met de staafmixer en proef.
  4. Tip: Eventueel opkrikken kan met balsamico, worchestershiresaus of chilivlokken.

Beleg:

  1. Snij de rode ui in dunne ringen en fruit zachtjes in wat boter of olijfolie in een koekenpan tot ze zacht zijn (± 15 minuten).
  2. Snij de mozzarella alvast in plakjes.

Samenstellen & bakken:

  1. Zorg dat de oven voorverwarmd is op 250 ºC of zo heet als ‘ie maar kan.
  2. Rol het deeg flinterdun uit op 2 vellen bakpapier, leg op bakplaten.
  3. Bestrijk dun met tomatensaus.
  4. Strooi de gefruite rode ui erover.
  5. Bedek met plakjes mozzarella.
  6. Bestrooi met wat peper uit de molen.
  7. Bak in ± 10 minuten gaar.
  8. Bestrooi uit de oven met de rucola.

TIPS:
Rijsplek? Bovenop de espressomachine. Of in de oven die is voorverwarmd op 50 ºC en daarna weer wordt uitgezet.
Varianten: tomatensaus/plakjes mozzarella/oregano. Of saus/salami/rauw ei.
Of (een Italiaanse gruwel maar wel kinderfavoriet) saus/salami of rauwe ham/ananas/mozzarella en oregano.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

zeeduivel

Zeeduivel met garnalen in roomsaus

American pancakes met eigen wei

Maanzaadmuffins van Delia

Vorig bericht: « 3x lekker foodfestival
Volgend bericht: Kaasfondue simpel & snel »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Vega zónder pakjes & zakjes € 26,99
  • Cover De makkelijke keuken De makkelijke keuken € 24,99 € 15,00
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN