• Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

1 april 2005

Kippakketjes met boursin en paprika

(4 personen)

Bereiden: 10 minuten
In de oven: 20 minuten

Een cadeautje op je bord, zo’n pakketje van malse kipfilet met romige boursin op een bedje van fleurige groenten. Je kunt er bovendien eindeloos mee variëren. Makkelijk: je kunt de pakketjes helemaal van tevoren klaarmaken, en ze op het laatste moment in de oven schuiven.

Nodig:
4 kipfilets
1 doosje boursin
1 rode paprika
1 gele paprika
handje champignons
paprikapoeder
kerriepoeder
ketoembar (gemalen koriander)
wat verse kruiden (bv. peterselie)
scheutje witte wijn
zout & peper
klontje boter om in te vetten

  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Leg 4 grote stukken aluminiumfolie klaar, besmeer met wat zachte boter.
  3. Snij de paprika’s in dunne reepjes en verdeel ze over de folie.
  4. Bestrooi de kipfilets rijkelijk met kruiden.
  5. Snij ze in de lengte gedeeltelijk in, als een broodje.
  6. Smeer er boursin tussen en klap weer dicht.
  7. Leg de kip bovenop de paprika.
  8. Snij de champignons in plakjes en strooi ze over de kip.
  9. Voeg nog wat fijngehakte verse kruiden toe.
  10. Giet er een scheutje wijn over.
  11. Vouw de pakketjes zorgvuldig dicht (zie ook de printversie van dit recept).
  12. Bewaar eventueel tot gebruik in de koelkast.
  13. Leg de pakketjes 20 minuten op de bakplaat in het midden van de oven.

Serveren:
Laat iedereen aan tafel zelf z’n pakketje uitpakken. Lekker met rijst.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Slovenië: Gevulde paprika’s

Piragi (Letse spekbroodjes)

Zacht voedsel (2): drinkontbijt

Vorig bericht: « Kip met cashewnoten
Volgend bericht: Met krab gevulde forel »

Primaire Sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

Nu in de winkel

  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 19,99
  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Noodzakelijk Altijd ingeschakeld