• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 april 2005

Vijgen uit de oven met rauwe ham en mozzarella

(4 personen)

Bereiden: 10 minuten
In de oven: 10 minuten

Een fijne combinatie van sappige vijg, smeltende mozzarella en knapperige ham. Snel klaar, helemaal van tevoren te maken en het ziet er chique uit. Probeer wel écht lekkere mozzarella te vinden, niet die taaie gummi die veel supermarkten verkopen…

Nodig:
4 verse vijgen
half bolletje buffelmozzarella
4 plakjes Parmaham
3 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
zout & peper

  1. Oven voorverwarmen op 200°C
  2. Snijd de vijgen van bovenaf kruislings in, bijna tot de bodem.
  3. Vouw ze een beetje open.
  4. Snijd de mozzarella in 4 stukjes en stop ze in het hart van elke vijg.
  5. Wikkel een plakje rauwe ham horizontaal om elke vijg.
  6. Bak de vijgen 10 minuten in de hete oven tot de ham knapperig is en de kaas begint uit te lopen.

Serveren:

  1. maak een vinaigrette van de olijfolie, balsamicoazijn en zout & peper.
  2. Zet elke vijg in het midden van een bord en druppel wat van de vinaigrette eromheen.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

raapsteeltjes salade

Raapsteeltjessalade met avocado en geitenkaas

Mozzarella met granaatappel

Kliekjesrecept risotto (9): Riso al salto

Vorig bericht: « Hertenbiefstuk met rode portsaus
Volgend bericht: Wortelsoep met gember »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN