• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 april 2005

Zalmtartaartjes met dille

(4 personen)

Bereiden: 10 minuten

Een voorgerecht dat je helemaal van tevoren kunt maken en dat er heel professioneel uitziet. Simpel maar chique door de presentatie. Een subtiele smaakcombinatie van rauwe en verse zalm. Een slimme keus als je eters krijgt, want bijna iedereen houdt wel van zalm, toch?

Nodig:
200 g verse zalmfilet
100 g gerookte zalm
3 el crème fraîche
1 el kappertjes
2 limoenen
paar takjes verse dille
zout&peper

  1. Snij de verse en de gerookte zalm in kleine blokjes.
  2. Meng de crème fraîche, de fijngesneden dille, de afgespoelde en uitgelekte kappertjes plus zout en peper erdoor.
  3. Snij met een scherp kartelmesje de schil van de limoen en snijd de partjes eruit.
  4. Snij elk partje doormidden.
  5. Schep deze voorzichtig door de zalm.
  6. Gebruik ringen (Ø 6 cm) om de tartaartjes mooi op te maken.
  7. Leg de ringen midden op borden, schep de zalm erin en duw goed aan.
  8. Zet tot gebruik in de koelkast (liefst in de ringen, dan blijven ze mooi in vorm).

Serveren:

  1. Ringen verwijderen.
  2. Garneren met een schijfje limoen en takje dille.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Mosselen met tuinkruiden

Groentebouillon van restjes

kwarktaart aardbeien

Kwarktaart met aardbeien

Vorig bericht: « Wortelsoep met gember
Volgend bericht: Kip met cashewnoten »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN