(4 personen) / Vegetarisch
Bereiden: 20 minuten
In de oven: 15 minuten
Wachttijd (ontdooien): 30 minuten
Filodeeg is handig om in de vriezer te hebben, je maakt er in een handomdraai de lekkerste dingen van. Zoals deze knapperige pakketjes met geitenkaas en tijm. Voor het contrast staat er een fris torentje van tomaat naast. Dat smaakt niet alleen goed samen, het ziet er ook prachtig uit. Gebruik wel echt lekkere rijpe tomaten, anders wordt de smaak te vlak.
Nodig:
half pak filodeeg (diepvries)
250 g geitenkaas
4 rijpe, geurige vleestomaten (of 6/8 pomodori)
4 blaadjes kropsla
wat takjes verse tijm
cayennepeper
50 g boter, gesmolten
2 el sesamzaadjes
1 tl balsamicoazijn
- Oven voorverwarmen op 200°C
- Laat het filodeeg ontdooien.
- Verkruimel de geitenkaas. Vermeng met tijmblaadjes en cayennepeper.
- Maak er 4 balletjes van.
- Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snij in blokjes.
- Schep de tomaten even om met wat balsamicoazijn en zet apart.
- Snij de plakken filodeeg doormidden.
- Leg 4 plakken op het aanrecht, bestrijk met gesmolten boter. Leg er weer 4 plakken bovenop, bestrijk opnieuw met boter. Ga door tot het deeg op is.
- Leg de geitenkaas op het filodeeg. Vouw dicht als een buideltje.
- Bestrijk ook de buitenkant met gesmolten boter en strooi er wat sesamzaadjes overheen.
- Zet op een vel bakpapier in de oven en bak in 15 minuten gaar en knapperig.
- Gebruik ringen (6 cm) om het mooi op te maken.
- Leg de ringen op borden, schep het tomatenmengsel erin en duw goed aan.
Serveren:
- Haal vier blaadjes (krop)sla door wat vinaigrette (olijfolie, balsamicoazijn, drupje citroensap, zout & peper) heen.
- Leg die naast de tomatenringen. Zet het geitenkaaspakketje erop.
- Verwijder de ringen.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!