• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 mei 2005

Vitello tonnato

(4 personen)

Bereiden: 10 minuten
In de pan: 1 uur
Wachttijd: 1 uur (afkoelen)

Haute cuisine italiano. Dit typische ‘restaurant-voorgerecht’ kun je ook makkelijk thuis maken. Zeer geschikt wanneer je gasten krijgt en eens echt feestelijk wilt uitpakken. Het is beslist niet ingewikkeld om te maken, je hebt er alleen wat geduld voor nodig. En een goede slager. En anders hebben we altijd nog de snelle variant!

Nodig:
400 g kalfshaas
1 blikje tonijn
1 uitje, gesnipperd
1 glas witte wijn
1 laurierblad
2 el olijfolie
2 el kappertjes
4 ansjovisjes
1 citroen
zout & peper
paar takjes peterselie

  1. Vraag de slager om de kalfshaas op te binden als een rollade.
  2. Doe het vlees samen met het uitje, de tonijn, de witte wijn en het laurierblad in een pan.
  3. Breng aan de kook en voeg dan een klein scheutje water toe.
  4. Doe het deksel op de pan en laat het op een héél laag vuur (evt warmhoudplaatje eronder) in een uur gaar worden.
  5. Haal het vlees uit de pan en laat afkoelen (± een uur, mag ook langer).
  6. Haal het laurierblaadje uit de pan en gooi weg.
  7. Voeg aan het kooknat de kappertjes, ansjovis en de olijfolie toe.
  8. Pureren met de staafmixer en in een kom af laten koelen.
  9. Eventueel verdunnen met wat citroensap en op smaak brengen met zout & peper.

Serveren:

  1. Snij het vlees in zo dun mogelijke plakken en leg ze op 4 bordjes.
  2. Schep de saus erover.
  3. Garneren met wat plakjes citroen en verse peterselie.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kerstreces

Ceviche van heilbot met grapefruit

Ravioli met aubergine

Vorig bericht: « Salade met biefstuk, aardappel, aubergine
Volgend bericht: Vitello tonnato rapido »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN