• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 mei 2005

Vitello tonnato rapido

(4 personen)

Bereiden: 10 minuten

Echte vitello tonnato is leuk om te maken als je gasten krijgt. Zie elders het recept. Maar soms heb je niet zoveel tijd, in dat geval biedt deze snelle versie uitkomst. En het ziet er nog mooi uit ook!

Nodig:
250 g kalfsfricandeau in plakjes
1 blikje tonijn
paar sprietjes bieslook of takjes peterselie
3 el mayonaise
3 el crème fraîche
paar druppels vers citroensap
zout & peper
evt. kappertjes

  1. Snijd de fricandeau in reepjes.
  2. Hak de tonijn met een vork fijn.
  3. Hak de kruiden fijn.
  4. Meng alle ingrediënten van de lijst door elkaar tot een homogene massa.
  5. Gebruik ringen (Ø 6 cm) om het mooi op te maken.
  6. Leg de ringen midden op borden, schep het tonijn/fricandeaumengsel erin en duw goed aan.
  7. Zet tot gebruik in de koelkast (liefst in de ringen, dan blijven ze mooi in vorm).

Serveren:

  1. Ring verwijderen.
  2. Garneren met wat blaadjes veldsla, die je kort door wat vinaigrette (olijfolie, balsamicoazijn, drupje citroensap, zout & peper) heen gehaald hebt.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Klein appeltaartje

Ananas-chocolaatjes

Gezond wokrecept à la Sophie Dahl

Vorig bericht: « Vitello tonnato
Volgend bericht: Gegrilde groene asperges »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN