(4 personen)
Bereiden: 10 minuten
In de pan: 1 uur
Wachttijd: 1 uur (afkoelen)
Haute cuisine italiano. Dit typische ‘restaurant-voorgerecht’ kun je ook makkelijk thuis maken. Zeer geschikt wanneer je gasten krijgt en eens echt feestelijk wilt uitpakken. Het is beslist niet ingewikkeld om te maken, je hebt er alleen wat geduld voor nodig. En een goede slager. En anders hebben we altijd nog de snelle variant!
Nodig:
400 g kalfshaas
1 blikje tonijn
1 uitje, gesnipperd
1 glas witte wijn
1 laurierblad
2 el olijfolie
2 el kappertjes
4 ansjovisjes
1 citroen
zout & peper
paar takjes peterselie
- Vraag de slager om de kalfshaas op te binden als een rollade.
- Doe het vlees samen met het uitje, de tonijn, de witte wijn en het laurierblad in een pan.
- Breng aan de kook en voeg dan een klein scheutje water toe.
- Doe het deksel op de pan en laat het op een héél laag vuur (evt warmhoudplaatje eronder) in een uur gaar worden.
- Haal het vlees uit de pan en laat afkoelen (± een uur, mag ook langer).
- Haal het laurierblaadje uit de pan en gooi weg.
- Voeg aan het kooknat de kappertjes, ansjovis en de olijfolie toe.
- Pureren met de staafmixer en in een kom af laten koelen.
- Eventueel verdunnen met wat citroensap en op smaak brengen met zout & peper.
Serveren:
- Snij het vlees in zo dun mogelijke plakken en leg ze op 4 bordjes.
- Schep de saus erover.
- Garneren met wat plakjes citroen en verse peterselie.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!