• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 september 2005

Druiventaart met chocola en hazelnootschuim

(8 punten)

Bereiden: 25 minuten
In de oven: 15 + 20 minuten
Wachttijd: 15 minuten

Druiven associeer je vaak met ziekenhuisbezoek, maar waarom niet eens een taart ermee maken? De hazelnoten en de chocola zorgen voor een verrassend accent. En de bodem is lekker knapperig omdat je hem vooraf gebakken hebt.

Nodig:
Voor het deeg:
200 g bloem
1 el witte basterdsuiker
150 g boter
1 eigeel
snufje zout

Voor de vulling:
2 eiwit
150 g blanke hazelnoten
100 g witte basterdsuiker
1 klein bekertje crème fraîche
500 g witte pitloze druiven
50 g extra pure chocola

  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Deeg: bloem, suiker, snufje zout en stukjes boter mengen tot een korrelig deeg (in de keukenmachine of met de mixer).
  3. Splits de 2 eieren. Hou de eiwitten apart.
  4. Voeg 1 eierdooier toe aan het kruimeldeeg (andere dooier wordt niet gebruikt).
  5. Voeg 2 el koud water toe en kneed met je handen snel tot een soepel deeg.
  6. Vet een taartvorm (Ø 28 cm) dik in met boter en bepoeder met bloem.
  7. Druk het deeg erin uit en laat een kwartiertje opstijven in de koelkast.
  8. Vulling:was intussen de druiven en droog ze in een (schone) theedoek. Snij ongeveer een kwart van de druiven doormidden.
  9. Rasp de chocola zo grof mogelijk en meng door de druiven.
  10. Maal de hazelnoten fijn (in de keukenmachine).
  11. Bak de bodem 15 minuten blind: vul de vorm met bakpapier en een pak droge bonen.
  12. Meng intussen de crème fraîche met de suiker en de hazelnoten.
  13. Klop de eiwitten stijf met een beetje zout. Schep luchtig door het hazelnootmengsel.
  14. Haal de taartvorm uit de oven, verwijder bakpapier en bakvulling.
  15. Verdeel de druiven en chocola over de bodem.
  16. Schep de hazelnootroom eroverheen.
  17. Bak in ongeveer 20 minuten tot de bovenkant goudbruin is.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

raita

Raita (komkommer-yoghurtsaus)

makreel

Mediterrane makreel uit de oven

Bloemkool Mac & Cheese

Vorig bericht: « Luie peren
Volgend bericht: Stoofpeertjes in rode wijn »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN