(4 personen)
Bereiden: 3 minuten
In de oven: 30 minuten
Dit is echt het allermakkelijkste toetje van de hele wereld. Je hoeft de peren zelfs niet eens te schillen! Na een minimale voorbereiding doet de oven al het werk. Het resultaat: dampend warme peren die mooi contrasteren met een bolletje koud ijs of vanillesaus.
Nodig:
4 handperen
25 g boter
bruine basterdsuiker
evt. scheutje zoete witte (dessert)wijn
4 bolletjes vanille-ijs
- Oven voorverwarmen op 200°C.
- Was de peren en droog ze af (niet schillen).
- Smeer ze in met wat zachte boter.
- Rondom bestrooien met bruine basterdsuiker.
- Zet de peren in een met boter ingevette ovenschaal.
- Schuif in de oven en laat in ruim een half uur rustig gaar en zacht worden.
Serveren:
- Zet elke peer in een schaaltje.
- Lepel wat van de dikke stroop onderuit de ovenschaal en giet erover heen.
- Schep een bolletje koud vanille-ijs ernaast.
PS: Ook lekker hierbij: Crème anglaise, zelfgemaakte vanillesaus!
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!