• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 december 2005

Goulash van wild

(4 personen)

Bereiden: 25 minuten
In de pan: 4 uur

Steeds meer supermarkten en ‘gewone’ slagers verkopen in december wild. Een mooie aanleiding voor deze heerlijke goulash. Het ultieme onthaastingsrecept: weinig werk, en dan 4 uur heel zachtjes laten stoven tot het vlees mals en gaar is, en je hele huis heerlijk gezellig ruikt. Dus niet stressen voor de kerst, maar lekker bij de kachel zitten met een glaasje wijn en rustig afwachten tot je aan tafel kunt.

Nodig:
2 kleine uien
2 rode paprika’s
150 gram dunne sperziebonen
6 kruimige aardappels
100 gram spekjes of bacon
1 el olijfolie
600 gram stoofvlees van wild (liefst gemengd)
1 el tomatenpuree
1 dl rode wijn
3 dl wild- of runderfond
1 laurierblad
2 takjes verse tijm
1 teen knoflook in de schil
1 tl gemengde peperkorrels
1/4 tl kummel of karwijzaad
150 g diepvrieserwten

  1. Snij de uien in smalle partjes.
  2. Snij het vruchtvlees van de paprika’s in kleine vierkantjes.
  3. Haal de sperziebonen af.
  4. Schil de aardappels en snij ze in blokjes.
  5. Bak de rookspekreepjes uit in wat olie in een grote braadpan.
  6. Snij het stoofvlees in blokjes van ± 3-4 cm en roerbak ze op hoog vuur bruin.
  7. Voeg de uien, paprika en tomatenpuree toe en bak het mengsel al roerend 3-4 minuten.
  8. Schep het vlees uit de pan.
  9. Schenk de wijn in de pan en roer de aanbaksels los.
  10. Roer de helft van de fond erbij en breng aan de kook.
  11. Schep het vlees weer terug, voeg kruiden, knoflook en specerijen toe en dek de pan af.
  12. Stoof het vlees in 4 uur zacht en gaar.
  13. Schep na 3 ½ uur de aardappels erbij en 15 minuten later de sperziebonen en doperwten.
  14. Voeg eventueel af en toe wat fond toe als het geheel te droog wordt.

Serveren: Lekker met paddestoelenrisotto.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Steak tartare van hert

Granola

Mosselen in cocktailsaus

Vorig bericht: « Star bouillonblokjes van paddestoelen
Volgend bericht: Wonderschone eetbare foto’s: Minimiam »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN