• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 april 2005

Risotto classico met paddestoelen

(4 personen) / Vegetarisch

Bereiden: 30 minuten

Dit is geen snel gerecht en evenmin van tevoren klaar te maken. Maar zo ontzettend lekker, dat je de 20 minuten verplicht roeren graag op de koop toeneemt. Risotto leent zich prima voor een informeel diner. Posteer je gasten met een glaasje wijn in de keuken, en klets bij over de zin des levens terwijl je roert. Nog gezellig ook!
Risotto zonder roeren? Probeer eens de ovenvariant !
Risotto over? Maak er morgen balletjes van, kijk maar op dit filmpje !

Nodig:
350 g risottorijst
1 ui, fijngesnipperd
1 scheut Noilly Prat of witte wijn
250 g verse gemengde paddestoelen
(of: 50 g funghi porcini)
verse peterselie, fijngehakt
handvol versgeraspte parmezaanse kaas
2 bouillonblokjes
50 g boter
olijfolie
zout & peper

  1. Indien met funghi porcini: laat ze weken in water (zie de verpakking), en voeg het geurige water straks toe aan de bouillon.
  2. Maak 1,5 liter bouillon van blokjes en houd warm.
  3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit 2/3 van de gesnipperde ui zacht en glazig.
  4. Voeg de rijst toe en schep om tot de witte korrels doorzichtig worden.
  5. Blus af met de drank.
  6. Voeg beetje bij beetje de hete bouillon toe. Steeds één lepel, en dan goed roeren tot al het vocht is opgenomen door de rijst.
  7. Ga door tot alle bouillon op is. Steeds blijven roeren. Dit duurt ongeveer 20 minuten (!).
  8. Verhit intussen in een andere koekenpan een klontje boter.
  9. Bak al omscheppend op vrij hoog vuur de grofgehakte paddestoelen samen met de rest van de ui, de fijngehakte peterselie en wat zout.
  10. Voeg als de rijst bijna klaar is 2/3 van de paddestoelen toe en laat even meewarmen.
  11. Haal de gare rijst van het vuur en roer er een klontje boter en de parmezaanse kaas door.

Serveren:

  1. Schep mooie bergjes risotto op vier (voorverwarmde) borden.
  2. Leg de resterende paddestoelen erboven op.
  3. Garneer met wat krullen parmezaanse kaas en veel versgemalen zwarte peper.
  4. Nog lekkerder: besprenkel met wat truffelolie.

Risotto over? Maak er morgen balletjes van, kijk maar op dit filmpje !

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Chocoladeijs

Doperwten caprese

Gezond wokrecept à la Sophie Dahl

Vorig bericht: « Lamshaasjes in honingtijmsaus
Volgend bericht: Salade niçoise met gegrilde tonijn »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN