• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

8 mei 2006

Stromboli: brood gevuld met mozzarella

Gisteren heb ik bij de Eerste Nederlandse Foodbloggers Bijeenkomst dit heerlijke, nog warme, brood gegeten. De naam komt wellicht door de ‘lavastroom’ van de vulling van gesmolten mozzarella met tuinkruiden. Wellicht niet iets om op maandagavond te maken, maar ik geef je toch alvast het recept, dan kun je van het weekend aan de slag. Het is heel makkelijk om te maken, helemaal als je een broodmachine hebt, maar zonder kan ook.

Stromboli-recept:

Nodig voor het deeg:
200 ml water
350 g bloem
2 tl suiker
1 tl zout
1 tl gist

Nodig voor de vulling:
175 g mozzarella (stukjes)
75 g parmezaanse kaas (geraspt)
1 el peterselie (gehakt)
1 el basilicum (gehakt)
1 el versgemalen zwarte peper
1 knoflookteen (fijngesneden)

Oven voorverwarmen op 200ºC.
Meng alle ingrediënten voor het deeg door elkaar. Laat op een warme plaats (of in de broodbakmachine) een uur rijzen. Rol uit tot een vierkante lap en laat 5 minuten rusten.
Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar en spreid uit over het deeg. Rol het deeg op en leg het op de bakplaat. Doe er plasticfolie overheen en laat opnieuw een half uur rijzen. Prik het deeg een paar keer in met een satéprikker.
Zet 30-35 minuten in de oven. Laat even afkoelen en snij dan in dikke plakken. Smullen!

Wijntip van Petra: Ik was daar natuurlijk ook en zal de smaak van dit brood dan ook niet snel vergeten. Pittig en bijzonder, maar ook wel vet. We dronken er bijzondere bijdrages van Dick bij, maar met dit brood kun je eigenlijk heel veel drinken. Een beetje vettige Chardonnay, een volle droge rosé, maar ook kruidig rood gaat dit brood niet uit de weg. Gewoon genieten dus!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Spaghetti vongole

Lavendelmadeleines

Recept Mieke Hollander

Vorig bericht: « Bijeenkomst Nederlandse Foodbloggers
Volgend bericht: Great British Menu: koken voor de Queen »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN