De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

15 mei 2006

Het ei van Alain Passard

In het tv-programma ‘Herman zoekt Chef’ moesten de aspirant-chefs een eitje namaken. Niet zomaar een eitje, maar het beroemde amuse-eitje van Alain Passard uit zijn driesterrenrestaurant l’Arpège in Parijs: Chaud-froid d’oeuf au sirop d’érable. Een eierdop gevuld met warm eigeel, wat geslagen room en een spannende combinatie van sherry-azijn en esdoornsiroop. Naar aanleiding van diverse reacties en mailtjes ben ik eens gaan speuren naar het recept. Hier komt ‘ie!

Nodig:
4 el room
4 snufjes zout
4 grote eieren
peper uit de molen
4 tl maple syrup
2 tl  azijn

Snij voorzichtig het dopje van de eieren. Knip mooi recht met een (nagel)schaartje. Verwijder al het eiwit en laat het eigeel erin zitten. Zet de (halflege) eieren zolang even terug in de eierdoos. Bestrooi het eigeel met wat zout en versgemalen peper.
Klop de slagroom stijf en meng met de azijn, zout en peper.
Verhit een pan met water (niet kokend, maar ertegen aan) en laat de eieren er voorzichtig inzakken. Laat ze dobberen tot het eigeel aan de randjes nét begint te stollen. Volgens  de recepten kan dat variëren van 2 tot 10(!) minuten…
Haal ze uit het water en zet in eierdopjes.
Naar keuze (daar zijn de recepten tegenstrijdig in) wat fijngehakte bieslook erover.
Voeg dan de room en een lepeltje siroop toe.

Meer lezen? Frans recept, Amerikaans recept, Franse variant met truffels (met veel handige stap-voor-stap foto’s). De site van maestro Alain Passard himself, zonder eitjes-recept, maar wel met andere recepten.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Snelcursus doperwten doppen

Soufflé met boerenkool

Radijzenoerwoud

Vorig bericht: « Carluccio
Volgend bericht: Knorr Vie wint retailprijs »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN