• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

13 mei 2006

Carluccio

Gisteravond viel ik toevallig in een aflevering van een kookprogramma van Antonio Carluccio. Deze rondbuikige Italiaan uit Engeland weet wat lekker is en weet dat bovendien wel leuk te brengen. In de serie Carluccio! bezoekt hij elke week een andere Italiaanse streek. Gisteravond was Emilia Romagna aan de beurt. De geboorteplaats van Giuseppe Verdi, en dat hebben we geweten. Veel achtergrondmuziek, luidkeelse operazangers aan de lunch ‘al fresco’ en de verzuchting dat‘deze omgeving Verdi vast geïnspireerd moet hebben’.

Carluccio bezoekt een Parmezaanse-kaasmaker en neemt een kijkje bij het maken van nocino, een donkerbruine walnotenlikeur die traditioneel gejureerd worden door een gezelschap van uitsluitend vrouwen. Verder komt er natuurlijk Parmaham voorbij, balsamico-azijn, speciale kleine platte broodjes uit een wafelijzer (‘tigelle’ geheten), Bolognesesaus (3 uur pruttelen dames en heren, en vooral geen kruiden erin!) en natuurlijk veel huisgemaakte pasta. Die Carluccio vervolgens allemaal zelf weer verorbert.

Kortom, onderhoudende televisie waar je trek van krijgt. Al was het maar van de koude meloensoep. Doodsimpel: een rijpe (!) meloen pureren, in een soepbord gieten en wat dunne reepjes Parmaham erover. En eventueel nog een ijsklontje erin. Laat maar komen die zomer!

Carluccio! elke vrijdag van 20.50 – 21.25 uur op Canvas (België 2)

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kookschrift voor elke dag

Kookboek Olijfolie

Reismenu van Cor Hospes

Vorig bericht: « Great British Menu: koken voor de Queen
Volgend bericht: Het ei van Alain Passard »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN