• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

24 juli 2006

Bouillon

Nee, we gaan het vandaag niet hebben over blokjes of zelfgetrokken, ik bedoel het cultureel gastronomisch magazine Bouillon. Een bijzonder leuk culinair tijdschrift dat al tijden op mijn lijstje stond om eens over te schrijven. Maar nu ik in het komende herfstnummer mijn debuut ga maken, kan ik niet langer wachten. Een blad dat eten serieus neemt, maar wel het plezier in eten vooropstelt.

Hoofdredacteur Will Jansen runt het blad samen met zijn vrouw Anka vanaf de zolderkamer, waar ze ‘op dit moment zitten weg te smelten’. Maar het begonallemaal anders. Hij werd een paar jaar geleden benaderd door uitgeverij Kosmos, of hij een idee had voor een culinair tijdschrift, ‘iets à la Hard Gras’. Daar had hij wel oren naar, want als culinair journalist liep hij vaak met verhalen rond die hij nergens kwijt kon: te lang, te diepgravend, te persoonlijk.

In de zomer van 2003 verscheen bij wijze van test een nulnummer en de reacties waren dermate hoopgevend dat meteen in december van dat jaar het eerste echte nummer verscheen. Na vier nummers was bij Kosmos echter de interesse voorbij en besloot Wil het blad, inclusief de 89 abonnee’s, zelf over te nemen. Inmiddels zijn we twee jaar verder en staan er 1300 abonnees op de teller. Een aantal dat nog altijd groeit, met zo’n 100 per uitgave.

De taakverdeling is duidelijk: Will doet de inhoud en de marketing, Anka doet de rest. Saillant detail: Anka weet alle namen en adressen van abonnees uit het hoofd, en mag graag speciale verpakkingen verzorgen met bakpapier en rolladetouw. Will schrijft veel zelf, maar maakt ook gebruik van free-lance auteurs, die zich vaak zelf aanmelden, zoals laatst nog Ronald Giphart. Of hij vindt ze viavia.

Ervan leven kunnen ze bij lange na niet, maar ‘de laatste twee nummers zitten we in de plus’, de lijn is stijgend en het vertrouwen in de toekomst rotsvast. Het belangrijkste vinden ze echter om het plezier in eten over te brengen. ‘En dat is dus liefst met zoveel mogelijk mensen aan tafel, als het kan buiten, op z’n Italiaans. Niet uitsloven, maar gewoon lekkere dingen maken’. Ik had het niet fraaier kunnen verwoorden, en met dit weer is het helemaal een eitje.

Lees hier een korte recensie van het zomernummer.
Speciale aanbieding: klik hier voor een gratis proefexemplaar of een abonnement.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Marie Godest schilderijen

Kleyns Basics

Mijn tent is top

Vorig bericht: « Vorderingen kookboek Koken met Karin (1)
Volgend bericht: Weblog Eetschrijven »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN