• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 augustus 2006

Frambozenparfait met amaretto

(6 personen)

Bereiden: 20 minuten
In de vriezer: minimaal 4 uur

Deze parfait kombineert de smaak van amandel (amaretti-koekjes en amaretto-likeur) met volzoete frambozen tot een heel prettig mondgevoel. Een parfait, of in het Italiaans semifreddo, is een soort ijs, maar dan zonder roeren. Je mengt de ingrediënten door elkaar, giet ze in een vorm en laat het geheel rustig in de vriezer opstijven. Daarna snij je de parfait in plakken. Ideaal als afsluiter van een feestelijk etentje, want helemaal van tevoren te bereiden.

Nodig:
500 g frambozen
3 middelgrote eieren
250 g mascarpone
100 g witte basterdsuiker
1/4 l slagroom
4 el Amaretto
50 g amaretti-koekjes

  1. Bekleed een kleine cakevorm met plastic folie.
  2. Verkruimel de amaretti-koekjes.
  3. Pureer de helft van de frambozen met de helft van de suiker.
  4. Doe de eieren met de rest van de suiker in een grote kom en klop au-bain-marie dik en schuimig (zet de kom op een pan met daarin een bodempje kokend water, het water mag de pan niet raken)
  5. Haal de kom van het vuur en spatel de mascarpone en Amaretto erdoor.
  6. Klop de slagroom stijf en spatel erdoor.
  7. Spatel voorzichtig de overgebleven frambozen en de verkruimelde koekjes erdoor.
  8. Roer nu grofweg zigzaggend met een vork de frambozenpuree erdoor, zodat je een marmer-effect krijgt.
  9. Schep in de vorm, dek af met folie en laat in de vriezer in ± 4 uur bevriezen.

Serveren:
Snij de parfait in plakken. Garneer eventueel met wat frambozen.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

De perfecte omelet van Cees Helder

Hertenbiefstuk met stamppot

Recept Eetschrijven

Vorig bericht: « Culinaire Almanak 2006
Volgend bericht: 9 kilo frambozen »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN