De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 april 2007

Fleurige rijsttimbaaltjes met courgette

(4 personen)

Bereiden: 8 minuten
In de pan: 8 minuten (plus 10 minuten nagaren)

Een taartje van vrolijk gespikkelde rijst omhuld door een plakje courgette. Even fröbelen voor een feestelijk resultaat. Overigens kun je natuurlijk ook gewone witte rijst nemen.

Nodig:
200 g witte rijst met wilde rijst
1 kleine courgette
½ rode paprika
1 sjalotje
1 knoflookteen
Scheutje olijfolie
Klontje boter
zout

  1. Zet alvast 2 pannen met water en zout op (voor de rijst en de courgette).
  2. Hak de knoflook, ui en paprika in stukjes. Fruit ze in een koekenpan met wat olijfolie tot ze zacht zijn (5 minuten). Hou apart.
  3. Snij de courgette in de lengte met de kaasschaaf in dunne repen.
  4. Leg de courgettereepjes 2 minuten in kokend water, en spoel ze vervolgens af met ijskoud water.
  5. Laat de repen uitgespreid uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek.
  6. Kook de rijst in de andere pan met kokend water en laat nagaren volgens de verpakking.
  7. Meng de paprika-ui-knoflook door de gare rijst.
  8. Vet kleine ovenschaaltjes (Ø 8 cm) in met wat boter.
  9. Leg er de repen courgette in tegen de opstaande rand (zie illustratie in printversie).
  10. Schep de rijst erin en druk goed aan.
  11. Hou ze eventueel warm in de oven.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

krab forel

Met krab gevulde forel

Macarons

Geblokte groentesoep

Vorig bericht: « Nieuw boek Sam Stern
Volgend bericht: Spaghetti met raapsteeltjes »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN