(4 personen)
Bereiden: 8 minuten
In de pan: 8 minuten (plus 10 minuten nagaren)
Een taartje van vrolijk gespikkelde rijst omhuld door een plakje courgette. Even fröbelen voor een feestelijk resultaat. Overigens kun je natuurlijk ook gewone witte rijst nemen.
Nodig:
200 g witte rijst met wilde rijst
1 kleine courgette
½ rode paprika
1 sjalotje
1 knoflookteen
Scheutje olijfolie
Klontje boter
zout
- Zet alvast 2 pannen met water en zout op (voor de rijst en de courgette).
- Hak de knoflook, ui en paprika in stukjes. Fruit ze in een koekenpan met wat olijfolie tot ze zacht zijn (5 minuten). Hou apart.
- Snij de courgette in de lengte met de kaasschaaf in dunne repen.
- Leg de courgettereepjes 2 minuten in kokend water, en spoel ze vervolgens af met ijskoud water.
- Laat de repen uitgespreid uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek.
- Kook de rijst in de andere pan met kokend water en laat nagaren volgens de verpakking.
- Meng de paprika-ui-knoflook door de gare rijst.
- Vet kleine ovenschaaltjes (Ø 8 cm) in met wat boter.
- Leg er de repen courgette in tegen de opstaande rand (zie illustratie in printversie).
- Schep de rijst erin en druk goed aan.
- Hou ze eventueel warm in de oven.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!