• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

28 maart 2007

Nieuw boek Sam Stern

Ik schreef al eerder over de nieuwe Engelse wonderboy Sam Stern. Een tiener van ik schat intussen 17 die niet uit de keuken is weg te slaan. Zijn eerste boek Cooking up a storm was een grote hit in Engeland en verscheen vorig jaar in Nederland onder de kekke titel ff cheffen. Zijn tweede boek Real food real fast is ook alweer uit, en ik ben nu hoogstpersoonlijk bezig met de vertaling. Da’s nog een hele klus. Slap it in the pan mate! Sam is een schrikbarend vermoeiende versie van Jamie Oliver. Er wordt volop gegooid en gesmeten maar bovenal zit elk loslopend stukje tekst vol grappen en grollen.

Meisje onder de indruk
Nu weet ik weer waarom ik ook alweer geen vertaler ben geworden, na toch echt een ooit keurig afgeronde studie vertaalwetenschap. Als een brave kluizenaar zit ik uren en dagen achter de tekstverwerker als een dolle te typen. Griep of geen griep. Leuke klus, alleen word ik zo langzamerhand wel een tikkie moe van al die geinige woordgrapjes. Om nog maar te zwijgen van al die foto’s waarop Sam met raar haar weer eens heel nonchalant – bij voorkeur met deeply impressed bleekneuzig meisje aan zijn zijde – in een pan staat te roeren. Gaapt hier een generatiekloof?

Baked beans
En toch hou ik van Sam! Don’t get me wrong. Zijn recepten zijn een wonder van eenvoud en voor jonge startende koks (iedereen moet ergens beginnen) absoluut een handige leidraad. Als ouder kun je je kroost niet vroeg genoeg een boek van Sam cadeau doen. Ik krijg er al vertalende echt trek van. ‘t Is overigens wel een modern joch. Veel mozzarella, gember en koriander dus naast de traditonele lamskarbo’s met munt en geroosterde kip. Met hier en daar een Engelse rariteit als baked beans en kopjes thee bij de warme maaltijd.

Hamburgerhangjeugd
De recepten zijn in ieder geval snel, lekker en gezond, daar kan de hamburgerhangjeugd nog wat van opsteken. Nu alleen ik nog. De dealine nadert met al te rasse schreden, maar komend weekend krijg ik twee Engels-Nederlandse meisjes van 15 van over de vloer. Mooi. Die ga ik als oudere jongere eens lekker doorzagen over hip jongerenlingo. Brilliant. Sorted.

Naschrift: intussen verscheen de vertaling: Superhap Supersnel.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

The Taste of Life

Kookboek 2: the making of (3)

Kookboek Eten voor beginners

Vorig bericht: « Braun citruspers
Volgend bericht: Fleurige rijsttimbaaltjes met courgette »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Vega zónder pakjes & zakjes € 26,99
  • Cover De makkelijke keuken De makkelijke keuken € 24,99 € 15,00
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN