(4 personen)/ vegetarisch
Bereiden: 15 minuten
In de pan: 30 minuten
Door het langzame stoven met tomaat en tijm worden de boontjes lekker zacht en smakelijk. Een heerlijk bijgerecht bij wat rijst en een balletje gehakt. Ook de volgende dag niet te versmaden als koude salade.
Nodig:
450 g haricots verts
5 grote rijpe tomaten
5 sjalotjes
2 knoflooktenen
Handje verse tijm
Olijfolie
Zout & peper
- Zet alvast water op om de tomaten te ontvellen.
- Snipper de sjalotjes en hak de knoflook fijn.
- Verwarm olijfolie in een hapjespan en fruit sjalot en knoflook heel zachtjes een paar minuten.
- Ontvel intussen de tomaten (zie illustratie in printversie ), snij ze in vieren en verwijder de zaadjes. Hak in kleine stukjes.
- Doe ze bij de sjalot en laat zachtjes even meepruttelen.
- Ris de blaadjes tijm van de takjes en doe erbij, plus zout en peper.
- Maak intussen de boontjes schoon en snij ze eventueel doormidden. Doe ze in de pan en schep goed om.
- Laat ze met deksel op de pan in ± 30 minuten op zacht vuur gaar worden.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!