• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

10 maart 2010

Mangosalade met kardemom

patak-ingredientenDe Indiase keuken en ik, wij kennen elkaar niet zo goed. Da’s geen onwil, maar andere keukens bleken urgenter, dus het is er gewoon nog niet zo van gekomen. Passieve kennis is er al enigszins, dankzij al die Engelse kookboeken en kookprogramma’s waarin alsmaar curry-in-a-hurry en biryani’s en vindaloo voorbijkomen. Dus het kwam wel goed uit dat de firma Patak’s mij bij monde van de lovely kleindochter Anjali Patak herself uitnodigde voor een kookworkshop. Wacht even, Koken met Karin aan de potjes? Jazeker, af en toe moet je jezelf even bijscholen om vervolgens beter te kunnen oordelen.

Tikka masala
Er stonden hoopgevende bakjes specerijen klaar, maar die bleken vooral voor de gezelligheid, want er diende natuurlijk gewerkt te worden met de potjes van Patak’s. Vooral de tikka masala pasta. Die blijkt ook voor onverwachte doeleinden geschikt, zoals groenten en halloumi ermee insmeren en die vervolgens bakken in de pan voor een salade met een olie-citroen-komijndressing. Kijk, dat had ik nou nooit verzonnen. En erg lekker.

Mangorecept
Maar als recept van vandaag kies ik toch voor de verrassende mangosalade, waar geen potje aan te pas komt, maar wel kardemompeulen, mijn favoriete specerij. Ik heb de hoeveelheden iets aangepast na de persoonlijke ervaringen van gisteren, want de siroop die eroverheen gaat moet flink geurig en kruidig zijn. Even voor de zekerheid: het is een toetje.

mangosalade
Nodig voor 4 personen:
2 grote rijpe mango’s
10 verse muntblaadjes
50 gram bruine basterdsuiker
3 flinke eetlepels water
5 groene kardemonpeulen
sap van een halve limoen
snufje chilivlokken

Schil de mango’s, snij ze in mooie dunne partjes en leg die zo decoratief mogelijk op een groot bord. Doe suiker en water in een steelpan en laat op laag vuur een minuut of vijf staan tot het een bruine siroop is geworden, niet te dik, voeg anders nog een lepeltje water toe. Breek de kardemompeulen open en voeg in z’n geheel toe, met de fijngehakte muntblaadjes, limoensap en het snufje chilivlokken. Breng aan de kook en laat lekker een paar minuten even pruttelen op laag vuur zodat de smaken goed vrijkomen. Proef! Laat afkoelen. Vis de kardemompeulen eruit en sprenkel de siroop over de mango heen. Lekker zo of met yoghurt of ijs.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Wereldgerecht Thailand: Pad Thai

Focaccia met pomodori al forno

Auberginerolletjes

Vorig bericht: « Drentse turfjes
Volgend bericht: Aardbeien uit de diepvries »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN