Een beetje online foodie kent haar: Clotilde Dusoulier. De ranke Parisienne met vlotte (Amerikaans-)Engelse pen die onder de naam Chocolate & Zucchini een foodblog bijhoudt dat ferme aantallen bezoekers trekt. Omdat ook online kookschrijvers uiteindelijk toch het liefst een papieren boek willen (ik weet er alles van 😉 toog Clotilde aan het schrijven. Alleen pakte zij het meteen een maatje groter aan: haar kookboek verschijnt via een Amerikaanse uitgever, waardoor de hele wereld binnenkort ongetwijfeld aan haar voeten ligt. Maar er is wel iets geks mee.
Amerika versus Engeland
Ik heb ‘m in de Nederlandse boekwinkels nog niet gesignaleerd, maar Bol.com heeft ‘m al wel. En dat in twee versies. Daily Adventures in a Parisian Kitchen, luidt de ondertitel van de Amerikaanse editie waarop een kittige Clotilde heel pittoresk boodschappen doet op de markt. De UK edition houdt het, ondertitelloos, bij een stuk chocoladetaart met iets groen sla-achtigs, waar ik nog een courgette in probeerde te ontdekken, maar nee.
Recensie-collega
Ik zou zweren dat ik ooit een artikel aan haar blog gewijd heb, maar gek genoeg kan ik het nergens meer vinden. Ik heb het boek zelf nog niet gezien, maar de recensie van mijn Zestz-collega (altijd lichtjaren vooroplopend waar het culinaire nieuwtjes betreft) maakt in ieder geval nieuwsgierig. En net als met die spreekwoordelijke uitvinding van het wiel, hoef ik ook niet alles zelf te doen, toch? Lees dus hier de kant-en-klare recensie. Zoek de verschillen. Op haar eigen foodblog heeft Clotilde er zelfs een advies aan gewijd.
Clotilde Dusoulier, Chocolate & Zucchini, [Amerikaanse versie € 18,99, Engelse versie € 15,99