De webshop is gesloten op dit moment
Het is wel mogelijk om het nieuwe boek "De Zoete Oven" alvast te reserveren Negeren

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

6 juni 2007

Smaakaardbeien

Sinds vorige week weet ik dat er op de wereld wel duizenden aardbeienrassen zijn, in smaak variërend van heel zoet tot lichtzuur. En toch blijft het behelpen bij de groenteboer, om over de supermarkt maar niet te spreken. Kweker Jan Robben – overzichtelijk getooid met een rode aardbeienstropdas (‘Elsanta’s uit de kas, dat zie je zo’) – kweekt zelf zes verschillende soorten, waarbij hij zich al snel laat ontglippen dat er aardbeien (Elsanta’s) zijn, en smáákaardbeien. Toch kweekt hij zelf ook voor 70% Elsanta’s, want ze blijven wel een week goed, en daar vraagt de supermarkt om. Jan: ‘Een Elsanta kan heel goed smaken, maar soms is het helemaal niks’. En toch, als je eenmaal een lambada, korona of polka versgeplukt van de plant geproefd hebt, is er geen weg terug. Wie lust er nog ananas uit blik als je eenmaal verse ontdekt hebt? Pesto uit een potje versus versgemaakte (30 seconden in de keukenmachine)? En dan nog smaken aardbeien volgens Jan geen dag hetzelfde. Dat heb ik bij de proeverij aan den lijve kunnen ondervinden. Zelfs twee aardbeien uit dezelfde doos smaakten toch elk weer anders. En voor de zekerheid proef je er dan nog maar eentje, en nog maar eentje, en vooruit, nog eentje om het af te leren. Daar kun je makkelijk een ochtend (en buik) mee vullen.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Proeverij van zoet en zout

Nintendo Cooking Guide

Spitskolenexcursie, nu met foto’s

Vorig bericht: « Magimix keukenmachine
Volgend bericht: Chocolate & Zucchini kookboek »

Primaire Sidebar

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN