(4 personen) / vegetarisch
Bereiden: 10 minuten
In de pan: 12 minuten
Een pastasalade met een bijzonder smeuïge en geurige saus op basis van tomaat, amandel en lekker veel basilicum. Zowel warm als koud heerlijk, dus goed van tevoren te bereiden. De saus is supermakkelijk te maken in de blender.
Nodig:
350 g vlinderpasta (farfalle)
350 g sperziebonen
Saus:
400 g rijpe tomaten
100 g amandelen
2 knoflooktenen
1 plantje basilicum
zout en peper
scheutje olijfolie
- Breng alvast een grote pan met water en zout aan de kook voor de pasta.
- Maak de boontjes schoon, snij doormidden en kook ze in water met zout beetgaar in circa 10 minuten.
- Kook de pasta beetgaar volgens de verpakking.
- Saus: Snij de tomaten in stukken. Doe ze in de keukenmachine of blender, samen met de amandelen, knoflook, basilicumblaadjes (kaalgeplukt plantje), zout en peper. Maal tot een smeuïg mengsel met stukjes noot.
- Giet de sperzieboontjes af en doe in een grote kom met de saus.
- Giet de pasta af en doe erbij. Schep alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper en sprenkel er wat olijfolie over.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!