Is er iets makkelijker of sneller dan cakebeslag maken? Niet voor niets heb ik op mijn website sinds jaar en dag een recept voor tienminutencakejes. Kant en klaar cakedeeg leek me dan ook weer zo’n typisch onzinnige uitvinding voor vermeend dubbellinkshandigen in de categorie Aardappel Anders. Toch heb ik het laatst eens geprobeerd. De Franse hypermarché had namelijk maar liefst 7 varianten in een soort stazak in de koelvitrine. Naturel, met sinaasappel, met kokos, met amandel. Hmmm. Hier kon onze kleine onderzoeker geen weerstand aan bieden. Die met sinaasappel maar genomen.
Fel glimmen
Na openknippen van de zak komt de licht chemische geur je meteen tegemoet. Ik had net een siliconen bakvorm voor mini-madeleines aangeschaft, dus dat kwam goed uit. Het resultaat viel alleszins mee. Nogal fel glimmende cakejes, maar eerlijk is eerlijk, binnen 10 minuten (van zak openknippen tot uit de oven halen) was ik klaar en nog eens 10 minuten en een pot thee later was de complete schaal op.
Perzikcake
Omdat het deeg in de zak daarentegen nog lang niet op was, heb ik er ook nog een perzikcake mee gemaakt. Bij gebrek aan cakevorm het deeg in een ronde taartvorm gedaan, schijfjes perzik erin en hup in de oven. De structuur bleek wat minder verfijnd, wat ruller, dan van een huisgemaakte cake. En wederom zo glimmend. Oordeel: niets lekkerder dan zelfgemaakte cake, maar zeker het uitproberen waard.