• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

16 augustus 2007

Confit de canard

confit_de_canardWil je eens heel deftig, maar toch supermakkelijk eten? Koop dan in de hypermarché een groot blik confit de canard. Als bijproducten van de foie gras zijn er in Frankrijk wagonladingen eendenpoten voorhanden. Die worden vaak via de oude techniek van konfijten geconserveerd. Het vlees wordt eerst een tijd in zout gezet en gaart daarna bij lage temperatuur in eigen vet gaar. Traditioneel werd het geheel vervolgens in glazen potten gedaan en bleef zo maandenlang houdbaar. Nu koop je het ook in blik. Confit de canard (eend) of het minder courante Confit d’oie (gans).

In de oven
De bereiding is supersimpel. Om het gestolde vet waar het vlees in ‘verpakt’ zit vloeibaar te maken, kun je het blik het beste even in wat heet water leggen. Dan opendraaien, de poten eruit halen en een half uurtje op een rooster in de hete oven (220 °C) leggen tot het vel mooi knapperig is. Wel een lekbak eronder voor het eruit druipende vet.

Aardappels bakken
Het vet in het blik gooien we intussen vooral niet weg. Dat is buitengemeen heerlijk om terwijl de eend in de oven ligt wat (even kort voorgekookte) aardappeltjes in te bakken. Beetje groente erbij en klaar is kees.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Ultieme frites in Frankrijk

Crayfish

Blije radijzen

Vorig bericht: « Rick Stein in Mediterranean Escapes
Volgend bericht: Geleisuiker »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN