We beginnen de foodbloggersmarathon met Meneer Wateetons. Hij blogt sinds ruim een jaar, om precies te zijn ‘sinds 7 december 2006. Een mooie dag, meneer was jong, de zon scheen
en hij kon de wereld aan.’ Snel rijk worden zonder moeite was de grote droom, maar de werkelijkheid bleek weerbarstiger. Al was het maar omdat hij ontdekte dat mevrouw Wateetons helemaal niet kon koken. Dus werd het meer schrijven over ervaringen (en mislukkingen) in de keuken onder het motto ‘Zolang ik iets kan laten aanbranden kan ik erover schrijven!’ Wat er gelukkig niet mislukte is zijn favoriete recept: worst maken.
Worst
Meneer Wateetons: ‘Ik mag graag denken dat mijn eerste voorzichtige stappen op het worstpad navolg hebben gehad in vele keukens in het land. Er wordt in ieder geval flink op gegoogled en ook de volkskrant en het NRC hebben zich inmiddels op het worstmaken gestort. Iedereen aan de worst!’
Jij ook aan de worst? Hier vind je het recept.
Waarom foodblogger?
‘In eerste instantie ben ik begonnen omdat ik geld wilde verdienen zonder er veel voor te hoeven doen. Veel recepten online knallen en komt u maar met die google-ads-clicks. Maar al snel kwam ik erachter dat het plaatsen van recepten niet echt mijn stiel was. En dat mevrouw Wateetons helemaal niet kon koken. Bovendien, aan recepten elders geen gebrek. Al snel koos ik daarom een andere insteek: praten over voedsel, over ervaringen in de keuken, over experimenten en mislukkingen. Met gaandeweg steeds minder recepten. Ik heb er wat opbrengsten betreft tot op heden precies één kookboek aan overgehouden.
Favoriete blogs
‘Ik hou Foodlog trouw bij, en dat is een dagtaak. Verder kunnen Koken met kanker en Sjoerd Mulder op een dagelijks bezoekje rekenen. Geheel zinloos want beide heren posten hoogstens eens per week. Daarnaast zijn er nog een hele reeks die ik onregelmatig check.’