De laatste tijd ben ik naar aanleiding van mijn paprikaroosterfilmpje weer volop aan het paprikaroosteren geslagen, maar omdat een mens wel eens wat anders wil, maakte ik er nu eens een soort salade caprese met biefstuk en aspergetips van. Aspergetips zijn die groene barbiestengeltjes die je in kleine bakjes in het groentekoelvak van de supermarkt tegenkomt. En biefstuk komt natuurlijk van de slager.
Nodig voor 2 personen:
5 geroosterde paprika’s zonder schil (rood, geel en/of oranje)
1 bol buffelmozzarella
2 biefstukjes
100 gram aspergetips
Sausje:
flinke handvol basilicumblaadjes
2 knoflooktenen
flinke plens olijfolie
kneepje citroensap
peper en zout
Maal het sausje in de keukenmachine of met de staafmixer, het moet een nat geheel zijn, natter dan pesto. Snij de biefstuk in vingerdikke repen en wentel die door de saus. Laat een kwartiertje marineren op kamertemperatuur.
Grill de aspergetips 3 minuten in de grillpan, heen en weer blijven rollen, dan worden ze gelijkmatig gaar en branden ze niet aan. Snij de mozzarella in plakken. Rangschik de stukken paprika’s, mozzarella en aspergetips zo gezellig mogelijk op een grote platte schaal. Besprenkel met wat citroensap en strooi er versgemalen peper en wat fleur de sel over.
Grill de biefstukrepen ultrakort in de grillpan, een paar tellen aan elke kant is ruim voldoende, en schep ze op de salade. Eventuele basilicumsaus die over is, mag er ook over. Meteen serveren, anders koelt de biefstuk af. Serveren met stokbrood.