• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

16 januari 2008

Recept Ministerie van Eten en Drinken

Ze waren al eerder te gast op deze website, maar ook in deze foodbloggersmarathon mogen ze natuurlijk niet ontbreken: Ellen en Paul Verhees van het Ministerie van Eten en Drinken. Ondanks zachte aandrang mijnerzijds konden ze écht geen favoriet kiezen. De favoriet hangt namelijk af van seizoen, locatie en/of gezelschap. Het is niet anders. Zit u binnenkort in de caravan? Probeert u dan eens de verse kalfslever of de forel. En komt er een groot gezelschap eten? Dan is de lamsbout een aanrader. En voor gewoon met z’n tweetje hebben ze ook al zoveel lekkere mogelijkheden.

Favorieten
Ellen: ‘Heel moeilijk! Eén favoriet te noemen. Dat is voor mij heel afhankelijk van tijd, jaargetijde gezelschap en nog veel meer: als we bijvoorbeeld in onze caravan zijn koop ik verse kalfslever, gewoon even om en om bakken… of een forel, twinkelend vers… die lust ik alleen nog daar! Thuis met een groot gezelschap is de grote lamsbout wel favoriet. En gewoon samen, verse pasta met zojuist geplukte eekhoorntjesbrood of anders wel de kip met veertig teentjes knoflook. Je ziet het ik kan niet kiezen, er zijn zoveel lekkere dingen.’
Tja, geef haar eens ongelijk…

Waarom foodblogger?
Ellen schrijft al heel lang over eten ‘gewoon op papier’. ‘In 1999 elke heb ik dagelijks beschreven wat we gegeten hebben om een soort beeld van de twintigste eeuw te krijgen. Dat beviel zo goed dat ik in april 2005 een weblog startte. Toen ik eenmaal begon met schrijven bleek dat heel handig; hoeveel mensen eten wat en wanneer. Wat en wanneer heb ik gasten te eten gegeven enzovoorts. Handig om terug te kunnen kijken. En, al die anderen… het is toch vooral een hobby voor mijzelf. Ik krijg er ook steeds meer plezier in om de verhalen op te schrijven en ze af en toe terug te lezen. Het dwingt me ook om achtergronden uit te zoeken, ik vind het leuk om op die manier te leren.’

Favoriete weblogs
‘Ik heb niet echt één favoriet, ik bekijk en lees er een aantal: De Wijnerij, Wijnkronieken, Edith, Karin, Arden, Lien, Klary Koopmans en Janneke Vreugdenhil, heel leuk vind ik in ieder geval Meneer wat eet ons. Ik moet vreselijk lachen om zijn omschrijvingen van wat er zoal mislukken kan. Heel verhelderend en eerlijk ook. Verder volg ik Bieslog en voor mijn werk ook nog een flink aantal niet foodbloggers.’

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Gestoomde kip met gember

Recept Eediete

Langzame lamsbout

Vorig bericht: « The Truth about Food
Volgend bericht: Recept Mr Ooijer »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN