• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

17 januari 2008

Recept Mr Ooijer

Mister Ooijer heet eigenlijk gewoon Jan (van Rongen), maar onder zijn nom de plume schrijft hij al sinds 1995 op zijn persoonlijke website. Omdat er steeds meer blogging-achtige stukken op kwamen, heeft hij sinds voorjaar 2005 een apart weblog. Ook hier doet het probleem van veel foodbloggers zich voor: niet kunnen kiezen. ‘Tja, ik ben een zeer rechtlijnige beta,’ aldus Jan, ‘als ik één zo’n recept zou hebben zou ik dat toch elke avond ook willen maken?’ Maar ik ben voor deze foodbloggersmarathon inmiddels onverbiddelijk. Wordt het de garnalenquiche, prei met hazelnoten of mosselen? Neen, uiteindelijk valt de eer toch te beurt aan het Konijn in een saus van sinaasappel en Marokkaanse kruiden.

Favoriet
Jan: ‘Ik maak een blog omdat ik zelf kook en de recepten voor mijzelf wil bewaren. Ik schrijf zelfs geen recepten voor een breed publiek denk ik, al weet ik dat er mensen zijn die mijn recepten wel maken.’ De keuze is lastig. Zijn zussen hebben verschillende succesrecepten benoemd, maar ook mosselen blijken zeer favoriet in huize Ooijer. ‘Maar ik blog er niet zo heel vaak over, want ik maak ze meestal uit de losse pols’. Maar omdat het toch maar één recept mag zijn, wordt het de favoriet van dit ogenblik: konijn in een saus van sinaasappel en Marokkaanse kruiden. ‘Overigens is dat recept wel weer heel typerend voor mijn stijl van opschrijven, want de hoeveelheid konijn is voor 4 porties, maar de hoeveelheid groente maar voor twee personen. Zo had ik het nu eenmaal gemaakt.’

Waarom foodblogger?
Jan: ‘Ik kookte altijd al in het weekend – soms ook voor kennissen en familie, maar sinds de kinderen in 2003 op zichzelf gingen wonen kook ik anders, vaker, en veel meer nieuwe dingen. De weblog is deels mijn aantekeningenboekje, deels gewoonte en deels– nou ja een beetje verslavend.
Ik kook nu al bijna drie keer per week, en binnenkort, als ik met de VUT ga over een maand, zal het nog wel wat vaker zijn. Dus ik ga ook nog wel even door met de blog. ‘

Favoriete foodblogger
‘Klary Koopmans, maar dan vooral wat ze op eGullit zet, en bijvoorbeeld de laatste bijdrage, een hilarisch verslag van twee foodbloggers die iets maken wat ze nog nooit gegeten hebben.’

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Recept Petra de Hamer

Recept Janneke Vreugdenhil

Romeinse champignons

Vorig bericht: « Recept Ministerie van Eten en Drinken
Volgend bericht: Recept Kidskitchen »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN