• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

28 april 2008

Mahi mahi

Op het Caraïbische eilandje Anguilla ontkom je niet aan mahi mahi’s. Ze staan op menig menukaart, en als je geluk hebt, komt er net een vissersbootje aangevaren, zoals in mijn geval, zodat je de indrukwekkende beesten eens van dichtbij kunt bekijken. Thuis natuurlijk meteen opgezocht inAlan Davidson’s Noord-atlantisch viskookboek maar helaas, ze stonden er niet in. Al googlend naar een Nederlandse benaming kwam ik de namen dradu en goudmakreel tegen. Je kunt ze hier alleen in diepvriesvariant krijgen, bij sommige viswinkels of bij de groothandel.De vis heeft een nogal stevige structuur, die wel wat weg heeft van tonijn en zwaardvis. Vandaag een recept van mahi mahi in marinade. Alleen al vanwege de alliteratie een aantrekkelijk klinkend geheel van een simpele marinade met onder andere citroengras en sinaasappelsap die je snel maakt met de blender. De filets moet een uurtje marineren en worden dan simpelweg gebakken in wat olie met een extra scheutje marinade erbij. Lekker met rijst en gewokte groenten.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Koken op reis met Constance

Japans kookboek

House of Nanking

Vorig bericht: « Kreeft eten op Anguilla
Volgend bericht: Crayfish »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Vega zónder pakjes & zakjes € 26,99
  • Cover De makkelijke keuken De makkelijke keuken € 24,99 € 15,00
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN