Op het Caraïbische eilandje Anguilla ontkom je niet aan mahi mahi’s. Ze staan op menig menukaart, en als je geluk hebt, komt er net een vissersbootje aangevaren, zoals in mijn geval, zodat je de indrukwekkende beesten eens van dichtbij kunt bekijken. Thuis natuurlijk meteen opgezocht inAlan Davidson’s Noord-atlantisch viskookboek maar helaas, ze stonden er niet in. Al googlend naar een Nederlandse benaming kwam ik de namen dradu en goudmakreel tegen. Je kunt ze hier alleen in diepvriesvariant krijgen, bij sommige viswinkels of bij de groothandel.
De vis heeft een nogal stevige structuur, die wel wat weg heeft van tonijn en zwaardvis. Vandaag een recept van mahi mahi in marinade. Alleen al vanwege de alliteratie een aantrekkelijk klinkend geheel van een simpele marinade met onder andere citroengras en sinaasappelsap die je snel maakt met de blender. De filets moet een uurtje marineren en worden dan simpelweg gebakken in wat olie met een extra scheutje marinade erbij. Lekker met rijst en gewokte groenten.