• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

8 juli 2008

Spaghetti vongole

De afgelopen dagen heb ik verschillende gerechten gekookt uit het reisboek Proef Londen. Zoals de Spaghetti alla vongole van Giorgio Locatelli. Ah! Spaghetti met venusschelpjes! De allerallerlekkerste at ik ooit als lunch in het haventje van Portofino, maar daar zal de couleur-locale-factor wellicht ook een niet onbelangrijke rol gespeeld hebben. Op de tweede plaats staat de variant zoals Italiaanse vrienden die eens voor me kookten in mijn Amsterdamse studentenwoninkje. En laat die nou sprekend lijken op de manier waarop Giorgio Locatelli het doet!

Nodig voor 4 personen:
1 kg venusschelpen
400 g spaghetti
½ glas droge witte wijn
3 knoflooktenen, fijngehakt
1 chilipeper, fijngehakt
handvol peterselie, fijngehakt
5 el extra vergine olie

Fruit de knoflook en peper een paar minuten in een grote koekenpan. Tip: zet de pan een beetje schuin: in een diepere laag olie verbranden ze minder snel. Voeg de venusschelpen toe en bak 30 seconden (noot van mij: neem bij gebrek aan venusschelpjes Hollandse kokkels – iets groter, maar ook lekker). Giet de witte wijn erbij. Leg het deksel op de pan tot de schelpen opengaan. Volgens het recept is dat na 60 tot 90 seconden, maar dat duurde bij mij toch echt wel wat langer. Gooi schelpen die ook na extra tijd nog altijd dicht zitten weg. Laat ongeveer een kwart in de schelp zitten, peuter de rest eruit (noot van mij: vuurvaste vingers zijn handig hierbij). Dat is reuze beleefd naar de eters, maar als je daar geen zin in hebt, laat je iedereen gewoon zelf fröbelen aan tafel.

Kook intussen de pasta een minuut korter dan volgens de verpakking. Doe de uitgelekte pasta bij de schelpen en schep alles 1 minuut goed om tot de smaken goed worden opgenomen. Volgens Locatelli kun je eventueel nog wat spaghetti-kookvocht erbij doen, maar bij mij was de boel al nat zat. Doe de fijngehakte peterselie erbij en serveer direct. En dan wegdromen over Portofino.

Lees hier de recensie van het boek.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Recept Eediete

Hongaarse goulash

Recept Mr Ooijer

Vorig bericht: « Boekrecensie Proef Londen
Volgend bericht: Raw food »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN