• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

23 oktober 2008

Parmezaanse kip van Jamie

Gisteren presenteerde Jamie Oliver in Amsterdam de vertaling van zijn nieuwe kookboek Jamie’s Kookrevolutie. Daar leerde hij een zaal vol mensen dit kipgerecht maken: Parmezaanse kipfilets met krokante, chique ham. Of zoals Jamie het zegt: ‘Dit is echt een te gekke manier om kipfilet klaar te maken. De structuur van de krokant gebakken prosciutto vormt een briljante combinatie met de malse kip. Door de filets voor het bakken flink plat te slaan zijn ze veel sneller gaar dan wanneer je ze gebruikt zoals ze zijn als je ze koopt.’

parmesanchickenNodig voor 2 personen:
30 g parmezaan
2 takjes verse tijm
2 kipfilets, liefst vrije uitloop of biologisch
1 citroen
6 plakjes prosciutto
olijfolie
zwarte peper uit de molen

Rasp de kaas. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Kerf de onderkant van de kipfilets met een klein mesje voorzichtig in. Strooi er wat peper over, zout is niet nodig. Leg de kipfilets naast elkaar en strooi er de tijm over. Rasp er wat citroenschil boven en bestrooi met de kas. Leg op elke filet 3 plakjes prosciutto, zodanig dat ze elkaar een heel klein beetje overlappen. Sprenkel er een beetje olijfolie over en bestrooi met het laatste restje tijmblaadjes. Lek een stuk keukenfolie op elke filet en geef er een paar flinke klappen op met de onderkant van een pan, tot ze ongeveer 1 centimeter dik zijn. (Tijdens de presentatie ging het volgens mij andersom: kip eerst platslaan in een plastic zakje, daarna de rest eroverheen.)

Zet een koekenpan op het vuur. Leg de filets voorzichtig met de prosciutto naar onderen in de pan. Sprenkel er wat olijfolie op. Bak ze 3 minuten aan elke kant, keer ze steeds halverwege om en geef de hamkant nog 30 seconden extra om lekker krokant te worden.

Serveren: snij de kipfilet in dikke plakken en leg op een bord. Serveer er wat partjes citroen bij en sprenkel er een flinke scheut olijfolie over. Serveer met een groene gemengde salade.

Dit is een recept uit het nieuwe kookboek Jamie’s kookrevolutie

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Recept Eediete

Hollands pannetje champignon prei kip

Indische kip met kokos

Vorig bericht: « Jamie’s Kookrevolutie
Volgend bericht: De cranberry »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN