• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

3 oktober 2013

Risottoserie (5): recept risotto uit de oven

Risotto moet je roeren. Minstens een kwartier, in de praktijk al snel 20 minuten. Maar niet in mijn ovenversie. Vertel het nooit aan een Italiaan, want die verslikt zich acuut in z’n espresso. Die malle buitenlanders doen ook maar wat, grmpf, madonna mia! Maar het moet gezegd, soms vind ik het gewoon erg handig om de hele boel in de oven te zetten omdat ik iets anders moet doen. Nog even een stukkie tikken bijvoorbeeld. Of omdat de krant dringend gelezen moet worden. Of omdat ik op die manier vast aan het toetje kan beginnen. Enfin, redenen genoeg.

Zonder plastic
Het principe is simpel: je begint op het fornuis met een ui fruiten en daarna rijst erbij en afblussen, allemaal gewoon in een pan. Een braadpan zonder plastic handvatten, want hij moet in de oven kunnen. Daarna in één klap alle hete bouillon erbij en hup, in de oven. Ergens halverwege de gewenste smaakmakers erdoor roeren, het hangt van het soort af of je die eerst even fruit in een pannetje (paddestoelen) of rauw er doorheen fietst. En daarna even goed in de gaten houden wanneer de hele boel klaar is. Meestal duurt het in totaal een half uurtje, maar ga veiligheidshalve uit van 25 minuten en ga dan even proeven. De rijst moet nog een tikkeltje al dente zijn en het vocht moet goed opgenomen zijn. Het moet beslist nog smeuïg zijn, maar niet soepig of nat.
ovenrisotto groene asperges
Recept
Dan wordt het nu tijd voor een recept. Deze risotto met groene asperges at ik deze week. Alleen had ik deze keer geen doperwten of lenteui bij de hand, maar wel een mooie dikke bos groene asperges, en die konden de boel ook moeiteloos alleen trekken, zo bleek. Maar je kunt ook gewoon het officiële recept aanhouden, als je dat prettiger vindt.

Dit was deel 5 in de serie over risotto. Terug naar aflevering 1 (inleiding) en 2 (recept risotto met saffraan) 3 (de rijstfabriek) en 4 (kliekjesrecept: suppli). Morgen gaan we langs bij de rijstboer.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Iraanse saffraanrijst met kip

Oven: wat en hoe

Vegetarische erwtensoep

Vorig bericht: « Alles over risotto (3): de rijstfabriek
Volgend bericht: Alles over risotto (6): bij de boer »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN