• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

12 november 2008

Pompoensoep van Jean Beddington

pompoenVandaag een recept uit de papieren Iens restaurantgids Groot Amsterdam, waar ik het gisteren over had. Eentje van Jean Beddington, die hiermee maar weer eens laat zien dat ze als topchef altijd met beide benen op de grond is blijven staan, want ook de gewone thuiskok kan prima uit de voeten met deze geraffineerd met paling en spitskool opgeleukte pompoensoep.

Nodig voor 4 personen:
2 uien, fijngesneden
1 knoflookteen, fijngesneden
2 el zonnebloemolie
500 g pompoenvlees, in blokjes
50 g verse gemberwortel, in stukjes
1 liter lichte kippenbouillono
2 el boter
½ kleine spitskool, in reepjes
2 sneetjes roggebrood
1 ons gerookte palingfilet
pompoenolie

Fruit de uien en knoflook in de zonnebloemolie Doe de pompoen en gember erbij. Giet de bouillon erover en breng het geheel aan de kook. Laat het een kleine 30 minuten zachtjes sudderen tot de pompoen gaar is. Pureer in de keukenmachine of door een zeef (of gebruik de staafmixer – KL) en breng op smaak. Smelt de boter in een pan en doe de spitskool erbij. Laat de kool 2, 3 minuten zachtjes smoren totdat hij zacht is. Breng op smaak met zout en peper. Snijd het roggebrood doormidden, besmeer met een beetje boter en verdeel de paling erover. Verdeel de pompoensoep over vier kommen en doe wat spitskool in het midden. Leg hierop het roggebrood en druppel wat pompoenolie eromheen. Garneer eventueel met een krul gefrituurde peterselie.

P.S. Pompoen(pit)olie staat in Oostenrijk standaard in elk keukenkastje, maar is ook hier steeds vaker te krijgen in gespecialiseerde olie- en delicatessenwinkels. Maar mocht je die niet hebben kunnen vinden, dan is er geen man overboord als je die achterwege laat natuurlijk.

Dit recept komt uit de Iens Groot Amsterdam Restaurantgids 2009. Meer recepten van Jean vind je in haar kloeke nieuwe boek Absolutely Jean Beddington, een heus collectors item, uitgegeven door de Kookboekhandel (€ 45), waarin je naast oogstrelende haute cuisine ook makkelijke recepten vindt die gebaseerd zijn op het personeelseten.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Recensie A table

Pasteis de Belem

Magazine Koken met Gordon Ramsay

Vorig bericht: « Nieuwe IENS Restaurantgids
Volgend bericht: Kookboek Zuid Kookt »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN