• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

27 januari 2009

Topchef

Vanavond is alweer de derde aflevering van Topchef bij RTL4, een spin-off van het verrassend succesvolle programma Wie is de Chef? De zes beste hobbykoks uit eerdergenoemde serie houden nu een wedstrijdje tegen elkaar en krijgen en passant les van een steeds wisselende sterrenchef. Alle ingrediënten voor een heerlijk programma zijn aanwezig, maar er wordt treurigstemmend weinig mee gedaan. Zucht.

Sergio proeft zand
De sterrenchef van dienst was vorige week een onverstaanbare Sergio Herman, die maar weer eens bewees dat koks zich het beste kunnen houden bij waar ze goed in zijn: koken. Van de beloofde masterclass kreeg de nieuwsgierige kijker niet veel mee. We zagen Sergio rap een oester openen en een langoustine pellen, en daarna moesten de amateurkoks aan de slag. Wat ze precies maken zie je niet, hoe ze dat doen al helemaal niet, en aan het eind neemt Sergio snel een hap en velt een kort maar krachtig commentaar à la ‘ik proef alleen maar zand’. Tja, wat word ik hier als geïnteresseerde kijker nou wijzer van?

Iets met vis
De volgende opdracht was iets met vissers. In twee teams diende er gekookt te worden voor een clubje zowaar ondertitelde Zeeuwse vissers. Het was iets lokaals met vis en iets met peer. Ook hier weer: maar wat? En hoe? Geen idee. Het enige waar de regisseur in geïnteresseerd lijkt is het gekibbel in de keuken en alsmaar tussenshotjes van individuele kandidaten die maar weer eens een meninkje ventileren. De vissers aten in ieder geval hun bordjes leeg en vonden het ‘uit de kunst’. Alleen ‘het nagerecht was ietsje minder’ want ‘daar moest meer drank in’. Calvados – typisch Zeeuws, zoals u weet.

Meeproeven als kijker
Het duurt alles bij elkaar een half uur, althans, inclusief twee reclameblokken. Voor de commercialbreak wordt uitgebreid vooruitgekeken naar straks, en erna wordt weer uitgebreid teruggeblikt naar daarnet. Kunnen kijkers soms helemaal niks onthouden? Het wordt allemaal erg dubbelop zo. En dan is er nog een recensent die heel geheimzinnig zijn mening typt, waar we ook al nagenoeg niets van meekrijgen. Nee dan Masterchef op de BBC! Daar weten de juryleden elke hap zo beeldend te omschrijven, dat je als kijker als het ware mee kunt proeven. Nu zit je erbij, kijk je ernaar en zucht je maar weer eens. Boeit niet.

Topkok van Talpa
Waar doet dit alles me toch alweer aan denken? Oja, aan Topkok. Dat was een vergelijkbare poging van de inmiddels ter ziele zender Talpa van twee jaar geleden, toen met een geheel verdwaald geraakte Robert Kranenborg en Joop Braakhekke. Plus 10 amateurkoks, een kirrende Caroline Tensen, talloze kassamomenten bij de sponsorsupermarkt en een keur aan korte zapitems want o de kijker zou eens verveeld kunnen raken. En wat werd er nou gekookt? Tja, ook daar was het voedselbereidingsproces een ondergeschoven kindje. Je zou toch denken dat televisiemakers leren van missers uit het verleden, maar nee dus.

Hee Lucas
Aan het eind van Topchef worden er rapportcijfers uitgedeeld en krijgt de winnaar van de week een glaasje champagne. De uitsmijter is een buitengemeen geënsceneerd – ‘Hee Lucas’, ‘O hoi Sergio!’- telefoongesprekje tussen de sterrenchef en de chef van de week erop, Lucas Rive. Ik denk niet dat ik het vanavond nog een keer ga proberen.

Topchef, elke dinsdag om 21.30 uur bij RTL 4

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kookboek Kokende vrouwen

Wat de Surinaamse pot schaft

Vers voor de pers

Vorig bericht: « Bestelvers.nl
Volgend bericht: Kookboeken startpagina »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN