Tijdens de Horecava werd de nieuwe webwinkel BestelVers gelanceerd, een online winkel voor dagverse groente en fruit. Best dapper, want januari lijkt me nou niet het meest ideale seizoen hiervoor. Dezer dagen zijn eigenlijk alleen de spruitjes en winterpenen in hun element. Hoe is het zo gekomen?
Initiatiefnemer Corné Ooms was ooit in een ver verleden aspergekweker in Brabant, waar de hele buurtregelmatig op de stoep stond om een kakelvers maaltje asperges te kopen. ‘Daar moet heel Nederland toch van kunnen genieten’, dacht de rasondernemer, en al snel had hij met mede-aspergekwekers uit de provincie een online bestelservice opgezet. Een groot succes, want iedereen die wel eens écht versgestoken asperges geproefd heeft, loopt met een grote boog om de bakken met uitgedroogde witte staken heen die je soms in de supermarkt wel eens ziet staan.
Romanesco en roodlof
‘Maar waarom zou je je beperken tot alleen asperges?’dacht Corné vervolgens. Zo ontstond het idee van BestelVers. Alle mogelijke groente en fruit kun je er krijgen. Vandaag voor 12 uur besteld, morgen in huis, rechtstreeks van de kweker danwel aangevlogen uit het buitenland, zonder groothandel ertussen, dus verser kun je het niet krijgen, is het idee. In de zomer verpakken ze alles zelfs in speciale koeldoosjes. Ze hebben doodgewone bloemkool en bananen, maar ook gele courgettes, romanesco, alle mogelijke kiemgroenten, zeekraal, pastinaken, roodlof, verse laos, ugli’s, ramboetans en granaatappels – kortom, al die dingen die je in Amsterdam weliswaar nog wel kunt vinden, maar in Appelscha of Zierikzee is het vaak een stuk lastiger. En 60 cent voor een biologische paprika lijkt me ook alleszins interessant.
Cadeautje
Kortom, dat wilde ik natuurlijk wel eens proberen. Prompt arriveerde de postbode met een doos vol spullen, aangevuld met groene piepchuimpjes, wat het meteen tot een feestelijk cadeautje maakt om uit te pakken. Tja, da’s toch een andere beleving dan Albert met z’n kratten piepers, pampers en pindakaas. Er zijn overigens toekomstplannen om Bestelvers uit te breiden met vlees en vis, maar ook zuivel en brood. En wie weet wat Corné nog meer gaat verzinnen. Het enige nadeel: je hebt geen idee hoe laat het de postbode behaagt om op de stoep te komen staan. In mijn geval was dat om 5 uur ‘s middags, dus gelukkig wel voor etenstijd…