• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

5 maart 2009

Sneeuweieren à la Flo

Ik had nog het recept beloofd van de Sneeuweieren met een vanillesaus en gekarameliseerde amandelen à la Flo, uit het nieuwe kookboek van de gelijknamige Amsterdamse brasserie dat vorige week verscheen. Een mondvol voor wat beter bekend staat als îles flottantes. En ook zoveel poëtischer, toch? Drijvende eilandjes? En drijven, dat doen ze zeker, in een glanzendgeel meer van zelfgemaakte vanillesaus. Tevens buitengemeen handig, want zo doe je meteen iets nuttigs met al die eigelen die overblijven.

Nodig voor 4 personen:
6 eiwitten
130 gram suiker

Vanillesaus
5 dl melk
125 g kristalsuiker
6 eidooiers
1 vanillestokje, doormidden

Garnering:
120 gram kristalsuiker
50 g halve amandelen

Bereidingswijze
Klop de eiwitten totdat ze pieken vormen en voeg langzaam, al kloppend, de suiker toe. Klop de eiwitten verder stijf. Doe het meringuebeslag in een spuitzak en maak mooie taartjes op bakpapier (Tip voor de thuiskok: gewoon hoopjes maken met twee lepels mag ook. In het recept staat trouwens niet hoeveel taartjes je moet maken, maar ik neem aan vier. Tenzij je op elk bord een klotsende archipel in gedachten hebt). Verwarm de oven voor op 140°C en bak ze in ongeveer 15 minuten mooi stevig.

Vanillesaus
Kook de melk met het gespleten vanillestokje en laat 5 minuten trekken. Klop de eidooiers luchtig met de suiker. Giet de hete melk langzaam op de eidooiers en blijf goed roeren. Giet het mengsel terug in de pan en laat het op een zacht vuur langzaam doorgaren. Totdat het de goede dikte heeft, goed blijven roeren met een pollepel (NB: dat kan wel een half uurtje duren). Passeer de saus door een bolzeef en laat afkoelen.

Garnering
Leg de halve amandelen op een bakplaat en zet ze in een oven van plusminus 140°C totdat ze mooi egaal bruin zijn. Doe de suiker in een pan met een klein beetje water. Verhit de pan en laat de suiker langzaam karameliseren. Haal de pan van het vuur en bedek de sneeuweieren geheel met de karamel.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Recept Onno Kleyn

Semifreddo met advocaat

Brownies (zonder pakje)

Vorig bericht: « Taarten van Abel jubileumserie
Volgend bericht: Spitsuurkoken »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN