(6 stuks)
Bereiden: 20 minuten
In de oven: 20 minuten
Wachten: minimaal 1 uur (afkoelen)
Een hele cheesecake is vaak zo groot. Nou, dan maak je toch gewoon deze schattige mini-cheesecakes? Daar heb je geen speciale ‘taart-reden’ voor nodig. Super makkelijk en het resultaat is bijna te mooi om op te eten. Heerlijk fris door de limoen en je kunt eindeloos variëren met vers fruit of chocoladesnippers.
Nodig:
250 gram volle kwark
1 ei
sap van een halve limoen
25 g basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
100 ml zure room
40-50 g koekjes (bijv. bastognekoeken of countrycookies)
20 g boter
snufje zout
Garnering: een paar aardbeien/frambozen/bramen of chocoladeschaafsel
- Oven voorverwarmen op 175°C.
- Doe 6 papieren cakevormpjes in een muffinvorm.
- Verkruimel de koekjes (met de hand, in de keukenmachine of rol er met een kopje overheen).
- Smelt de boter kort in de magnetron en roer door de koekkruimels
- Verdeel dit koekjesmengsel over de 6 vormpjes en druk het goed aan met een klein glaasje of lepel.
- Splits het ei boven 2 kommen.
- Klop het eiwit stijf met een snufje zout.
- Doe de kwark, basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker en limoensap bij het eigeel. Klop door elkaar.
- Schep voorzichtig het eiwit erdoor (niet kloppen!).
- Verdeel het mengsel over de 6 vormpjes en strijk de bovenkant glad.
- Bak 20 minuten in de oven.
- Laat ze daarna rustig afkoelen en laat helemaal koud worden in de koelkast.
Serveren:
- Meng de zure room met het andere zakje vanillesuiker.
- Haal de cheesecakes uit de papieren vormpje.
- Doe een flinke dot room erop.
- Garneer met wat vers fruit of strooi er wat geschaafde chocolade over.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!