• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

1 juni 2009

Thaise linzensoep met limoen

(4 personen) / Vegetarisch

Bereiden: 20 minuten
In de pan: 30 minuten

Een ongewone combinatie, een Thais soepje met kokosmelk en geurige kruiden gecombineerd met linzen, maar hij werkt wonderwel. Alle ingrediënten vind je tegenwoordig gewoon bij de supermarkt, behalve de limoenblaadjes, daarvoor moet je naar de toko. Maar dat zijn leuke uitjes hoor! En nee, je kunt ze niet weglaten, want ze zijn bepalend voor de citroenfrisse smaak. Daarentegen blijven ze eeuwig goed in de vriezer.

Nodig:
250 g groene of blonde linzen
2 dl kokosmelk
6 limoenblaadjes (ook: kaffirblaadjes of djeroek poeroet)
1 ui
1 stengel citroengras (sereh)
3 cm verse gember
1 rode of groene peper
2 knoflooktenen
2 limoenen
handje verse koriander
2 groentebouillonblokjes
plantaardige olie

  1. Was de linzen en laat ze even weken in koud water.
  2. Breng een fluitketel met water aan de kook.
  3. Snipper de ui en fruit zachtjes een paar minuten in een scheutje hete olie in een soep- of braadpan met dikke bodem.
  4. Hak intussen de knoflook, gember en peper (zonder/met zaadjes voor meer/minder pit). Fruit deze even mee met de ui.
  5. Giet er 1 liter kokend water bij plus de kokosmelk.
  6. Doe de uitgelekte linzen, limoenblaadjes, bouillonblokjes en in 3 stukken stengel citroengras bij.
  7. Pers de ene limoen uit en giet het sap erbij.
  8. Breng aan de kook, zet dan met deksel op het laagste sudderpitje en laat 30-40 minuten rustig koken tot de linzen gaar zijn.
  9. Proef of er wellicht nog zout bij moet.

Serveren:

  1. Vis het citroengras eruit en serveer de soep in 4 kommen met grofgehakte verse koriander erover.
  2. Snij de andere limoen in 4 partjes en geef erbij om boven de soep uit te knijpen.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de leuke handgeschreven en geïllustreerde printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

oosterse broccoli

Oosterse broccoli

Eetkalender 2016

Costa Rica: Arroz con pollo

Vorig bericht: « De koekjesfee
Volgend bericht: Calendar girl 2010 »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Vega zónder pakjes & zakjes € 26,99
  • Cover De makkelijke keuken De makkelijke keuken € 24,99 € 15,00
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN