• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

24 juni 2009

Brioche bakken

Wat doet een mens die heel even dealine-loos is? Opruimen, inderdaad. Het is bovendien voorjaar, dus het mag. De voorraadkast slibt ongewild regelmatig dicht met gekke potjes en lekkere dingetjes die van overal over de hele wereld zijn meegenomen ‘om eens iets mee te doen’. Voor je het weet worden ze naar achteren geduwd door nog veel verdere en vreemdere potjes, en zo kan het gebeuren dat een pak briochedeeg volstrekt onopgemerkt achterin het schap al vier jaar over tijd staat te wezen. Oeps. Maar zoveel kan er niet misgaan met bloem, toch?Ik besluit het er gewoon op te wagen, living on the edge, temeer daar ik ook al jaren een echte glazen briochevorm in huis heb, ook van zo’n ‘je-weet-maar-nooit-altijd-leuk-om-te-hebben-insla-moment’ in Frankrijk. Maar dat zal je altijd zien, op het pak wordt geadviseerd om het in een ordinaire cakevorm te maken. Grmpf.
Zowaar, de gist wil nog rijzen en zo zit ik toch warempel ineens aan de warme brioche met zelfgemaakte aardbeienjam. Dat ruimt lekker op! Enige minpuntje: ik had ‘m ‘m toch beter kunnen inkwasten met ei(geel) dan met melk, dan gaat ‘ie veel mooier glimmen.

Zelf bakken zonder pak? Probeer mijn recept van briochebloem.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Broodje radijscress

Lavendelsuiker

Silvo Toppers

Vorig bericht: « Moestuinieren voor beginners
Volgend bericht: Donna Hay: No time to cook »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Vega zónder pakjes & zakjes € 26,99
  • Cover De makkelijke keuken De makkelijke keuken € 24,99 € 15,00
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN