• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

1 juli 2009

Empanada gallega (Spaanse sardientjestaart)

(4-6 personen)

Bereiden: 30 minuten
In de oven: 30 minuten

Deze Spaanse sardientjestaart is naar origineel Uruguayaans recept, maar je herkent de ‘Hollandse’ invloed aan het likje sambal, ook te vervangen door een rood pepertje. De taart is geschikt als voorgerecht of als hoofdgerecht, maar lekker voor een buffet of feestje. Je eet hem warm of koud (op kamertemperatuur).

Nodig:
1 pak deeg voor hartige taart
3 blikjes sardines
3 uien
½ rode paprika
3 knoflooktenen
10 groene olijven
½ bosje peterselie
½ theel sambal
1 theel paprikapoeder
1 eetl gedroogde Provençaalse kruiden
200 ml (½ pak) gezeefde tomaten
wat olijfolie en boter
beetje losgeklopt ei

  1. Oven voorverwarmen op 175°C.
  2. Laat het deeg ontdooien.
  3. Snipper de uien en snij de paprika in kleine stukjes. Fruit ze samen heel zachtjes 5-10 minuten in wat olijfolie.
  4. Doe de fijngehakte knoflook en de peterselie erbij, plus sambal, paprikapoeder en Provençaalse kruiden.
  5. Prak de uitgelekte sardientjes met een vork in een kom.
  6. Hak de olijven (zonder pit) in kleine stukjes.
  7. Doe sardientjes, olijven en gezeefde tomaten in de pan en laat het geheel op zacht vuur 10 minuten sudderen. Het moet smeuïg zijn, maar niet te nat.
  8. Vet een rechthoekige ovenschaal in met boter.
  9. Rek de plakjes deeg wat uit zodat ze dunner worden, doe ze in de vorm en plak goed aan elkaar. Laat het deeg over de randen hangen (zie de illustratie in de printversie van dit recept).
  10. Verdeel de vulling erover in een gelijkmatige, vrij dunne laag.
  11. Dek af met de resterende (weer steeds wat uitgerekte) deegplakjes.
  12. Rol het overhangende deeg op naar binnen en geef er kleine kneepjes in voor een goed dicht en decoratief randje. Prik het deeg overal in met een vork, in een mooi regelmatig patroon. Kwast het in met wat losgeklopt ei.
  13. Zet een half uur in de oven tot de taart mooi goudbruin en knapperig is.

Serveren: Haal uit de vorm en serveer in stukken gesneden.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Geroosterde kool met vinaigrette

Paasbrood

Pavlova problemen

Vorig bericht: « Proeverij van zoet en zout
Volgend bericht: Lavendelsuiker »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN