• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

18 september 2009

Bramensorbet

ijskonijnHeeft iemand nog bramen aan z’n struiken? Ik ben enorm bramenfan, dus op zoek naar een leuk recept in het gisteren besproken kookboek Artacucina bleef mijn oog onmiddellijk hangen bij de bramensorbet met amandelkletskoppen. Nou ja, eerlijk is eerlijk, in eerste instantie bij dat leuke konijn. Of is het een haas? Het kunstwerk heet in ieder geval ‘IJskonijn’ en is van Marijke Janssen.

Nodig voor 4 personen:
500 g bramen (vers of diepvries)
150 g suiker
Sap van 1 limoen
200 ml fruitige witte wijn (bijv. sauvignon blanc)
2 takjes basilicum + wat extra voor de garnering

Voor de amandelkletskoppen:
25 g amandelschaafsel
75 g bruine basterdsuiker
¼ theel kaneel
30 g gesmolten boter
25 g bloem

Bramenijs:
Breng de bramen met wijn, suiker en 2 takjes basilicum aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur en laat de basilicum nog 10 minuten trekken. Giet het hete mengsel door een bolle zeef. Druk met een pollepel zoveel mogelijk puree door de zeef. Laat het mengsel helemaal afkoelen en voeg het limoensap toe. Draai het vervolgens in circa 30 minuten in de ijsmachine tot sorbetijs of giet het sap in een lage bak en zet in de vriezer. Roer elk halfuur met een vork de ijskristallen in het bramenmengsel los (2 à 4 uur). Je kunt het bramenijs voordat het volledig bevroren is nog fijnmalen in een keukenmachine zodat het ijs nog fijner van structuur wordt. Schep in mooie glazen en garneer met basilicumblaadjes en kletskoppen.

Kletskloppen:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng suiker en kaneel in een kom. Voeg de boter toe en schep de bloem en de amandelen erdoorheen tot een stevig deeg. Leg bakpapier op een bakplaat en vet dun in met boter. Maak balletjes van 2 cm dik en leg die met een tussenruimte van circa 8 cm op de bakplaat (ze lopen uit!!). Bak de kletskoppen in 5 minuten gaar. Haal meteen van de bakplaat en laat afkoelen.

Dit recept komt uit het kookboek Artacucina 2. Lees hier de recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Sperziebonensoep

Franse shakshuka

Kruidige zalm uit de oven

Vorig bericht: « Artacucina 2
Volgend bericht: Bellen over gepasturiseerd eigeel »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN