Vandaag zoals beloofd een recept uit het boek Hoge Hakken Lekker Vega, waarvan gisteren de recensie verscheen. Mijn voormalige bietenaversie is om onverklaarbare redenen vorig jaar omgeturnd in een bietenmanie, en daar komt maar geen eind aan. Daarom vandaag een vrouwvriendelijk vegetarisch bietenrecept.
Nodig voor 4 personen:
4 kleine ongekookte rode bietjes
8 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 krop eikenbladsla
1 potje zure augurkjes
250 g Hollandse blauwe geitenkaas of andere blauwe kaas
Haasttip van de auteurs: “Als je haast hebt, kun je voor dit recept ook voorgekookte bieten nemen.” Jaha, kan ik daar aan toevoegen, maar zelf in de oven geroosterde bietjes zijn wel veel en veel lekkerder… Probeer het nou maar eens.
Voor ik het vergeet: hier vind je het recept van de Bietensalade met augurk & blauwe kaas.