• Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 artikelen

1 november 2009

Speculaascake

Bereiden: 20 minuten
In de oven: 40 minuten

Een mens wil wel eens wat anders dan speculaasjes, speculaasbrokken of gevulde speculaas. Dit is de ideale snel-klaar-cake voor (alle!) donkere dagen waar je hele huis bovendien heerlijk van gaat ruiken. De geraspte mandarijnschil geeft een subtiel accent.

Nodig:
150 g zelfrijzend bakmeel
150 g zachte boter
150 g bruine basterdsuiker
25 g witte (garneer)amandelen
15 g speculaaskruiden (= ± 2 afgetreken eetlepels)
3 eieren
2 mandarijnen (alleen schil)
snufje zout
wat boter en bloem voor invetten vorm

  1. Oven voorverwarmen op 175°C.
  2. Kwast een cakevorm in met zachte boter en bestrooi met een dun laagje bloem.
  3. Klop in een kom de boter met de basterdsuiker in een paar minuten met de mixer mokkakleurig en luchtig.
  4. Klop daarna de eieren erdoor.
  5. Rasp met een fijne zeef de oranje schil van de (schoongeboende) mandarijnen. Klop erdoor.
  6. Doe door een zeef het bakmeel, de speculaaskruiden en wat zout erbij.
  7. Schep alles door elkaar met een grote lepel (nu niet meer mixen).
  8. Schep in de cakevorm en strijk de bovenkant een beetje glad.
  9. Garneer met de amandelen.
  10. Zet 40 minuten in de oven tot de cake mooi gerezen en gaar is. Prik erin met een satéprikker: die moet er nét droog uitkomen.

Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Bechamelsaus uit een pakje

Boeuf bourguignon

Italiaanse vis uit de oven

Vorig bericht: « Krokante kevertjes met chilidip
Volgend bericht: Zelfgemaakte melbatoast »

Primaire Sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

Nu in de winkel

  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 19,99
  • Slim zónder pakjes & zakjes € 24,99
  • ovenhandboek Het grote ovenhandboek € 24,99

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Noodzakelijk Altijd ingeschakeld