Gisteren was de presentatie van het kookboek Bijzonder Boursin. Een boek met – u raadt het al – allemaal Boursin-recepten. Gevuld met o.a. culicreaties van prijswinnaars van een speciale receptenwedstrijd waarvan ik in de jury zat. Wel 900 inzendingen waren binnengekomen, maar gelukkig had de redactie al een voorselectie gedaan. Desondanks stuitte ik toch nog op diverse mandarijntjes uit blik tegen alsmede dubieuze combinaties als boursin met taugé. Tja, fusion, altijd lastig.
Uiteindelijk waren er 18 gelukkigen wier recept in het boek mocht. De prijs bestond naast eeuwige roem uit een felbegeerde Creuset-pan, een wijnproeverij met Harold Hamersma en aansluitend een kookworkshop met ondergetekende. Ze konden er gisteren niet alle 18 persoonlijk bij zijn, maar dat mocht de pret niet drukken, het was druk genoeg met ook nog eens mijn twee mede-juryleden plus allerhande kaasmeisjes en medewerkers van het reclamebureau.
Voor de gelegenheid bestond het menu uit zeven gerechten, uiteraard allemaal uit het nieuwe kookboek. En inderdaad, overal zat Boursin in. Dat is wellicht een beetje veel van het goede op één avond, maar gelukkig waren de porties gedoseerd. Zelf proberen? Vanaf 1 december kun je een gratis boek afhalen bij alle Bruna-winkels op vertoon van drie Boursin-actiecoupons.