• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

20 januari 2010

Ravioli van zoete aardappelen

raviolizoeteaardappelHee, wat krijgen we nou? Ravioli van wontonvelletjes? Da’s een soort Azië meets Italië, terwijl die zoete aardappelen juist weer iets Surinaamsigs hebben. Kortom: multiculti op je bord. Dit vegetarische recept komt uit het gisteren besproken happy kookboek Food for the soul. Waarom eigenlijk geen Soulfood? Bedenk ik me nu. Maar misschien bestond dat al. Of lag dat teveel voor de hand? Enfin, dit recept ligt niet voor de hand. Ik moet er eerlijk bijzeggen dat ik het nog niet zelf geprobeerd heb, maar dat zal niet lang meer duren, want ik ben als groot zelfmaakraviolifan zeer benieuwd hoe het smaakgevoel is bij wontonvelletjes uit de toko. En hoe ze eruit zien. In het recept staan diagonaaltjes beschreven, op de foto in het boek zijn ze toch echt rond. Rara, hoe kan dat?

Nodig:
1 pakje wontonvelletjes (toko)
2 zoete aardappelen
2 el bruine suiker
2 el boter
1 losgeklopt ei
50 g boter
10 verse salieblaadjes, in reepjes
handje geroosterde pijnboompitten

Verwarm de oven voor op 200°C.
Snij de zoete aardappels in de lengte door, leg de helften op een bakplaat in de voorverwarmde oven en bak tot de aardappelen zacht zijn. Laat afkoelen en haal het velletje eraf. Stamp fijn in een kom en meng met de bruine suiker, boter, zout en peper.

Leg de wontonvelletjes op het werkblad en bestrijk met wat losgeklopt ei. Leg op elk velletje een theelepel van het aardappelmengsel en vouw diagonaal dubbel; het ei plakt de randjes dicht. Leg weg opbakpapier. Herhaal tot je er circa twintig hebt.

Verwarm de boter in een pan en strooi de salieblaadjes erin. Zet intussen en pan water op, breng het aan de kook en leg de ravioli erin. Laat 3 minuten koken en dan uilekken. Leg de ravioli in de pan met salieboter en warm even door. Verdeel de warme ravioli over de borden, schenk er wat van de salieboter over en bestrooi met wat pijnboompitjes. [KmK: Die staan trouwens ook niet op de foto maar nou ja.]

Dit recept komt zoals gezegd uit het kookboek Food for the soul, lees hier de recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Kip Madras (zonder pakje)

Bolo di cashupete

Yoghurtparfait met honing

Vorig bericht: « Food for the soul
Volgend bericht: Koken met Karin naar Nieuw Amsterdam »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN