• E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Koken met Karin

Kleine moeite, groot effect

  • Home
  • Over Karin
  • Zoeken in Karins boeken
  • Recepten
    • Index
    • Voor
    • Hoofd
    • Bij
    • Na
    • Gebak
    • Diversen
    • Camping
    • Kliekjes
    • Sint
    • Kerst
    • Trouw
    • Vegetarisch
  • Leesvoer
    • Columns
    • Kijken & lezen
    • Proefpanel
    • Ingrediënten
    • Moestuin & smulbalkon
    • Koken op reis
    • Parafernalia
  • Filmpjes
  • Contact
    • Contactformulier
    • Nieuwsbrief
  • Winkel
  • 0 items

21 april 2010

Empanadilla met tonijn

tonijnblikjeBladerbladerblader door mijn nieuwe rode aanwinst: het kookboek Pizarro. Ik stuit op een recept met gedroogde ñorapaprika’s (‘U kunt deze vrij gemakkelijk vinden in goed gesorteerde winkels voor oosterse producten’-jaja), eentje met ‘banaansjalotten’ (exotisch!) en eentje met sperziebonen met daarnaast een prachtige foto van een oude meneer met een kist vol… snijbonen. U ziet: never a dull moment met dit boek. Maar vandaag het recept van de moeder van José Pizarro voor empanadilla’s met tonijn. Dat zijn empanada’s, maar dan klein. En de chef zegt er ook nog bij: “Ik raad u aan het bladerdeeg te kopen in plaats van de moeite te nemen het zelf te maken”. Kijk, dat noemen we nog eens klantvriendelijk richting de thuiskok.

Nodig voor 8 pasteitjes:
8 plakjes bladerdeeg
1 blik van 250 g tonijn op olijfolie
2 grote scharreleieren, hardgekookt en klein gehakt
½ rode paprika, in fijne blokjes
1 rijpe geurige tomaat, fijngehakt
½ kleine ui, in plakken
1 knoflookteen, fijngehakt
zeezout en versgemalen zwarte peper
2 el olijfolie extra vergine
olijfolie om te frituren

Verhit 2 eetl olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en paprika tot ze heel zacht zijn. Voeg de gehakte tomaat en zout en peper toe en bak alles nog circa 8 minuten tot al het vocht is verdampt. Laat de tonijn uitlekken en schep door het groentemengsel. Verwarm het en voeg het gehakte ei toe.
Steek rondjes uit het deeg van 15 centimeter (Noot van mij: in Spanje gaat bladerdeeg kennelijk per gewicht en moet je de boel eerst uitrollen, maar bij ons gaat een rondje precies uit één plakje bladerdeeg). Schep een achtste deel van het tonijnmengsel op de ene kant van elk rondje. Sla de ongevulde helft over de vulling heen, bevochtig de randen met water en druk ze met de tanden van een vork stevig op elkaar.
Giet in een kleine koekenpan met een hoge rand zoveel olie dat hij ruim tot de helft van de hoogte van de deegpakketjes komt. Zet de pan op halfhoog vuur tot het oppervlak begint te bewegen maar de olie nog niet rookt. Bak steeds een of twee pasteitjes in de olie goudbruin. Dien ze op met een groene sla. U kunt de pasteitjes ook 15 minuten bakken in de op 220°C voorverwarmde oven.pizarro

Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Pizarro (uitgeverij Fontaine), lees hier mijn recensie.

Heel iets anders, maar misschien vind je dit ook leuk?

Appelmoes: zelfgemaakt versus AH ovenmix

Spinazielasagne met courgette

Verse pasta

Vorig bericht: « Spaans kookboek Pizarro
Volgend bericht: Kookboek Madeleines »

Primaire Sidebar

Nu in de winkel

  • Cover Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes Wereldgerechten € 26,99
  • Het grote zonder pakjes en zakjes boek in nieuwe uitvoering Grote zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • Cover Van Moestuin tot keuken Van moestuin tot maaltijd € 16,99
  • Het Grote Kinderkookboek ZPZ Het Grote Kinderkookboek ZPZ € 24,99
  • Vega zónder pakjes & zakjes Vega zónder pakjes & zakjes € 27,99
  • de makkelijke Franse keuken De makkelijke Franse keuken € 27,99 Oorspronkelijke prijs was: € 27,99.€ 17,99Huidige prijs is: € 17,99.

Winkelwagen

Zoeken op de site


Dossier zacht voedsel
nieuws_sidebar
trouw_zwart_sidebar
tipstrucs_sidebar
agenda_sidebar
antipakjesavond_sidebar

slim zonder pakjes en zakjes

FAQ Winkel

· © Copyright · Koken met Karin · Kleine moeite, groot effect · Privacyverklaring ·

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op "Ok" te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Ok Privacyverklaring
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN