Vandaag een recept uit het gisteren besproken kookboekje Bagels. Voor degenen die zelf een bagel willen bakken zeg ik: leef je uit en veel plezier. Luie donders zoals jij en ik kopen gewoon een bagel en gaan die zelf beleggen. Niet met die eeuwige roomkaas met zalm, maar op z’n oosters. Althans, zo heet ‘ie in dit boek: de oosterse bagel. Een mix tussen New York en het Midden-Oosten. Je hebt er volgens het boek eigenlijk een ‘flagel’ voor nodig, een volkorenbagel vol sesamzaad, lijnzaad en zonnebloempitten.
Nodig voor 1 bagel:
1 volkorenbagel (of flagel)
3 à 5 eetl hummus
4 dunne plakjes gele paprika
2 plakjes tomaat zonder pitjes
Een plukje geraspte wortel
Een plukje fijngesneden witte kool
1 handje kiemspruiten
Garnering
2 theel sesamzaad
1 theel paprikapoeder
1 theel oregano
1 theel olijfolie
Besmeer de twee helften van de bagel met hummus. Leg de gele paprika, de tomaat, de wortel, de witte kool en de kiemspruiten erop. Bestrooi met de garnering.
Dit is zoals gezegd een recept uit het kookboek Bagels, lees hier mijn recensie.